Hírzóna

Csehország támogatja Szerbia európai integrációját

Csehország támogatja Szerbia európai integrációját

Fontosnak tartják a gazdasági és kereskedelmi együttműködésének a megerősítését

7 órája
Csehország támogatja Szerbia európai integrációját

Csehország támogatja az nyugat-balkáni országok integrációját az Európai Unióba - erősítette meg Jan Lipavsky cseh külügyminiszter hétfőn Prágában, miután tárgyalásokat folytatott Marko Djuric szerb külügyminiszterrel.

 

Biztosítottam Djuric minisztert, hogy Csehország teljes mértékben támogatja a szerb kormány igyekezetét, hogy haladást érjen el a csatlakozási tárgyalásokon. A csatlakozási folyamatnak Belgrád és Pristina konstruktív párbeszédének a folytatása is részét képezi

- mutatott rá a cseh külügyek irányítója a sajtótájékoztatón.

Mindkét miniszter hangsúlyozta, hogy fontosnak tartják Prága és Belgrád, illetve az egész Nyugat-Balkán gazdasági és kereskedelmi együttműködésének a megerősítését.

Szerbia fontos nyugat-balkáni partnerünk, amelynek a cseh diplomácia kiemelten fontos szerepet tulajdonít. Segítjük Szerbiában az átalakulást elsősorban a civil társadalmat, a független médiát és az emberi jogokat érintő projektek terén

- magyarázta a cseh álláspontot Lipavsky. Leszögezte: Szerbia és a többi nyugat-balkáni ország továbbra is számolhat azzal, hogy Prága támogatni fogja európai integrációjukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.