Szeged

Nevetve a mélybe: Komikus önpusztító kalauz Szegeden

Nevetve a mélybe: Komikus önpusztító kalauz Szegeden

8 órája
Nevetve a mélybe: Komikus önpusztító kalauz Szegeden

A Tisza Teátrum rendhagyó előadással várja a nézőket 2024. július 19-én, pénteken 20 órától. Dan Greenburg és Marcia Jacobs Hogyan legyünk boldogtalanok? című, 1966-ban megjelent, majd 1987-ben kibővített és átdolgozott alapműve alapján Braun Barna színpadi átiratát láthatja a közönség.

 

 

A rendszerváltás után elárasztott minket az önsegítő könyvek áradata, tele tanácsokkal a boldogság eléréséhez. De mi van, ha nem a boldogság a vágyunk? Mi van, ha néha jól esik beleesni a negatív gondolkodás csapdájába, és hagyni, hogy eluralkodjon rajtunk a szorongás?

A Hogyan legyünk boldogtalanok? című előadás erre a kérdésre ad választ. Braun Barna játékosan vezet be minket az önsorsrontás tudományába, és megmutatja, hogyan tehetjük tönkre a saját boldogságunkat. A darab tele van humorral és iróniával, de ugyanakkor elgondolkodtató is. Rávilágít arra, hogy a boldogságkényszer mennyire káros lehet, és arra ösztönöz minket, hogy merjünk önmagunk lenni, hibákkal és gyengeségekkel együtt.

Braun Barna színésznek és a mű kidolgozójának számára igazi öröm volt színpadra vinni ezt a művet. 

Élvezet volt kitalálni azokat a jellemző helyzeteket, ahol jelentősen be lehet avatkozni saját sorsunkba, rossz irányba fordítva azt, így élvezet ezeket a helyzeteket újra és újra prezentálni is" - meséli. "Ami a prezentálást illeti, én imádok hisztizni - bár színházi háttéremberként többnyire csak hallgatom a vekengést - de ebben az előadásban mindig jól kisipároghatom magam. Szeretném, ha a közönség hazavinne magával valami olyasmit, ami nem feltétlenül mindennapi: Merjenek bizonyos helyzetekben elviselhetetlenek lenni, kreatívan felhasználva az eléjük tárt ismeretanyagot.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.