Szeged

Hadilábon áll a határidőkkel az önkormányzat

Hadilábon áll a határidőkkel az önkormányzat

Az elmúlt ciklus hemzseg a jelentős csúszásoktól

Kovács György
2024. május 10., péntek
Hadilábon áll a határidőkkel az önkormányzat

A szegedi önkormányzat rendszeresen megcsúszik a beígért határidőkkel, csak az elmúlt öt évben számos ilyen esetet lehet említeni, nem beszélve azokról az esetekről, amikor rosszul újítják fel a területet

Victor Hugo utca, a tervezett átadás napján

 

Botka László 2019-es választások környékén kapásból a Szentháromság utcai blamázsba keveredett. Az utcát felújító kivitelezőjének 8 napja volt arra, hogy az útburkolat felmarása után újat fektessen le, azonban ez nem sikerült. A munkálatok szinte egész nyáron tartottak, amin az sem segített, hogy hanyag lett a kivitelezés és egy részét vissza is kellett bontani. Ráadásul az utat sem zárták le, a munkagépektől pedig balesetveszélyes volt a terület.

Szintén ugyanebben az évben többhetes csúszással adták át a Tisza Lajos körút Klinikák előtti felújított szakaszát, de a munkát erős jóindulattal sem lehetett késznek nevezni. A valódi felújítás elkezdésére további, több mint fél évet kellett várni. Addig a munkagödröket tessék-lássék módon temették be, amik már az átadás másnapján elkezdtek töredezni és szétmállani.

Így nézett ki a "felújított" útszakasz:

 
 

2021 nyarán kezdték el az Oskola utca megújítását, amelynek kálváriája egy évig elhúzódott.

A leginkább kerékpárosok által kikényszerített és ezáltal rájuk szabott beruházás '21 nyarán kezdődött el. Nem kevés kívánnivalót hagyott maga után az abban az egy évben a forgalmi rendek változása és a novemberben átadott részleges útszakasz, amikor ugyan maga az Oskola utcai burkolat elkészült, a gyalogosok azonban mégsem tudtak rajta rendesen közlekedni, mivel az valójában nem volt kész, arra még egy bő fél évet kellett várni. Azonban a forgalmi renddel az átadás után is bőven akadtak problémák.

Közel fél évet csúszott az idén átadott Bartók tér is, hiába készült el vele a kivitelező.

Tavaly év elején jelentette be az önkormányzat, hogy felújítják a Bartók teret, nyáron pedig már azt ígérték, tavaly szeptemberre elkészülnek a munkálatokkal, de erre februárig várni kellett. Az elkészült tér és játszótér hónapokig "építési terület" szalaggal volt elzárva Szeged polgárai előtt, mert az önkormányzat nem a kamerák felszerelésével bíbelődött. Ezen felül a téren kívüli mobil WC-t is szintén hónapokig nem adták át a kihelyezése után sem, ami szintén "építési terület" címszóval volt lezárva.

Most a Victor Hugo utcával csúsznak.

Április 17-e óta újítják a Victor Hugo utca aszfaltburkolatát. A munka az eredeti tervek szerint három hetet vett volna igénybe, majd május 6-ra tolták ki az átadás napját, azonban még a mai napig nem készültek el vele. Újabb időpontot már nem is kommunikáltak. Sőt, az utcában kihelyezett táblát sem cserélték le, amely szerint hatodikáig nem tilos parkolni a területen.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.