Szeged

Újabb közterület felújítás csúszik hónapokat Szegeden

Újabb közterület felújítás csúszik hónapokat Szegeden

A szegedi városvezetés nincs tisztában az idővel

Kovács György
2024. január 17., szerda
Újabb közterület felújítás csúszik hónapokat Szegeden

Közel egy éve jelentette be a városvezetés, hogy felújítják a Bartók teret, nyáron pedig már azt ígérték, tavaly szeptemberre elkészülnek a munkálatokkal, de még mindig nem adták át a játszóteret.

 

Nagy Sándor, momentumos alpolgármester augusztusban jelentette be, hogy az 50 milliós felújítással szeptember közepén végeznek a tervek szerint. Akkor még azt ígérte, ősszel felkerülnek a kamerák és egy másik projekt keretében a több mint 36,5 millió forintba kerülő, fizetős automatavécé is kihelyezésre kerül - mondjuk utóbbi tényleg megérkezett tavaly ősszel, csak még mindig el van zárva egy "építési terület" szalaggal. 

Építési területnek számít az automatavécé Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

A határidőkből való jelentős kicsúszás nem új keletű probléma a szegedi városvezetés által intézett projekteknél, így történt ez korábban például a Tisza Lajos körútnál, illetve a Szentháromság utcánál. Most épp a kamerák felhelyezésével sikerült biztosan nagyot csúszniuk, amit épp január 16-án, kedden szereltettek fel:

A Bartók téri játszótér kameráinak felhelyezése. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

"Döbbenten láttam, hogy az út közepére tettek egy lámpaoszlopot. Mint gyakorló nagymama szeretném megkérdezni 1. kinek támadt ez az ötlete? 2. ki adott rá engedélyt? Mire megfordulok, hogy bezárjam a kaput, az unokám már ezerrel száguld a lábbal hajtható biciklijével és csattan az oszlopon!" - hívta fel figyelmünket egyik olvasónk. 

A játszótér nagyobb anomáliája, hogy míg az egyik kapun feltüntetik "a játszótér felújítási munkák miatt zárva van", addig a másik kettőn nincs ilyen kihelyezve - sőt, az egyik kapu tárva nyitva volt azután is, amikor már nem dolgozott senki a helyszínen. 

 

Az ügyben megkerestük a kivitelező HPQ Plus Kft-t. 

A cégtől megpróbáltuk megérdeklődni, hogy miért csúszik ennyit az átadás, illetve mikorra várható, hogy a lakosság előtt megnyitják a játszóteret. Azonban mint kiderült, 

a kivitelező cég már tavaly elkészült a felújítással és át is adta azt az önkormányzat számára.

Tehát jelenleg az önkormányzatnál pattog a labda, hogy ne csak nyitva hagyott kapun tudjanak bemenni az emberek a felújított játszótérre. Lapunk megpróbálta elérni telefonon Nagy Sándor alpolgármestert, azonban nem jártunk sikerrel. Írtunk egy levelet is számára, viszont az elmúlt évek során még egyszer sem válaszolt, így ehhez most sem fűzünk sok reményt. 

Bartók téri játszótér kapuja. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

Külön apró érdekesség, hogy míg a mobilvécét "építési terület" szalaggal zárták el, addig a villanyoszlopot körülvevő mobilkerítésre "mobil wc" táblák vannak elhelyezve - reméljük senki nem kap ettől a jelzéstől ihletett, hogy feliratnak megfelelő funkcióval lássa el az út közepére elhelyezett villanyoszlopot.

Az út közepére helyezett villanyoszlop és az azt körülvevő "Mobil WC" mobilkerítés. Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.