Szeged

Felszállási engedély megadva: hőlégballonok mellett repülők is szelik Szeged egét

Felszállási engedély megadva: hőlégballonok mellett repülők is szelik Szeged egét

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 21., kedd
Felszállási engedély megadva: hőlégballonok mellett repülők is szelik Szeged egét

A hőlégballon világbajnokság mellett szintúgy szeptemberben tartják a Szeged International Airshow rendezvényét.

 

 

Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Több mint 30 országból várnak indulókat szeptember 8. és 14. között Szegeden, ahol sor kerül a hőlégballon-világbajnokságra.

A sportág legrangosabb versenyére érkeznek résztvevők Ausztráliától Kanadáig, így Japánból, Kínából, Indiából, Brazíliából vagy a korábbi világbajnokság élvonalában végzett Egyesült Államokból. Először indulnak vb-n Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország pilótái - tájékoztattak a szervezők.

Szeged lakói és a hőlégballon szerelmesei számára már megszokott, hogy időnként hatalmas, színes csodák úsznak be a látóterünkbe, hiszen a SZIA (Szeged International Airshow) is évente helyet ad ennek a látványos sportnak. 2021-ben mi lehettünk az Eb házigazdái, idén pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világversenyt is mi láthatjuk vendégül

 - mondta Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

Nem az első alkalommal lepik el hőlégballonok Szegedet. A napfény városa már évek óta otthont ad a különböző hőlégballon eseményeknek, versenyeknek: 2020-ban itt rendezték a 4. Közép-Európa Kupát és az 5. Szeged Ballon Kupát, egy évvel később pedig a többnapos XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot. Igaz, utóbbi rendezése nem volt egészen zökkenőmentes az időjárási viszontagságok miatt.


 

Lélegzetelállító mutatványokat láthatnak a szegediek

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Szegedi Reptéren a Szeged International Airshow-t. A két napon át tartó légiparádén testközelből lehet csodálni a különböző gépmadarakat, ahogy Szeged egét szelik. A repülőgépek és helikopterek pilótái lélegzetelállító mutatványokkal, bemutatókkal készülnek idénre is. Sőt, éjszakai látvány show is várja a szegedieket.

Az eseményt szeptember 13-14. tartják.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.