Szeged

Szeptemberben Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Szeptemberben Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 24., szerda
Szeptemberben Szegedre érkeznek a világ legjobb hőlégballonosai

Több mint 30 országból várnak indulókat szeptember 8. és 14. között Szegeden, ahol sor kerül a hőlégballon-világbajnokságra.

Fotó: PapdiBalázsFotó

 

A sportág legrangosabb versenyére érkeznek résztvevők Ausztráliától Kanadáig, így Japánból, Kínából, Indiából, Brazíliából vagy a korábbi világbajnokság élvonalában végzett Egyesült Államokból. Először indulnak vb-n Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország pilótái - tájékoztattak a szervezők.

Szeged lakói és a hőlégballon szerelmesei számára már megszokott, hogy időnként hatalmas, színes csodák úsznak be a látóterünkbe, hiszen a SZIA (Szeged International Airshow) is évente helyet ad ennek a látványos sportnak. 2021-ben mi lehettünk az Eb házigazdái, idén pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világversenyt is mi láthatjuk vendégül

 - mondta Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója.

 

Nem az első alkalommal lepik el hőlégballonok Szegedet

Szeged már évek óta otthont ad a különböző hőlégballon eseményeknek, versenyeknek: 2020-ban itt rendezték a 4. Közép-Európa Kupát és az 5. Szeged Ballon Kupát, egy évvel később pedig a többnapos XXII. FAI Hőlégballon Európa-bajnokságot. Igaz, utóbbi rendezése nem volt egészen zökkenőmentes az időjárási viszontagságok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.