Szeged

Mától Szegeden se vegyen jegyet vagy bérletet a 14 év alatti gyermeknek

Mától Szegeden se vegyen jegyet vagy bérletet a 14 év alatti gyermeknek

Szegeden is életbe lépett a kedvezmény

Kovács György
2024. április 1., hétfő
Mától Szegeden se vegyen jegyet vagy bérletet a 14 év alatti gyermeknek

Eljött a nap, a 14 év alatti gyermekek díjmentesen utazhatnak már Szegeden is.

Mint arról többször is beszámoltunk, Lázár János építési és közlekedési miniszter januárban jelentette be, hogy március 1-től 14 év alatt és 65 év felett mindenkinek díjmentes lesz az állami közösségi közlekedés, továbbá a fogyatékkal élőknek, tartós betegeknek és nagycsaládosoknak is. 14 és 25 év között pedig 50 százalékos kedvezmény lesz elérhető. A mindenki számára, kedvezményes áron elérhető havi vármegye- és országbérlet mellett bevezetésre kerül a Vármegye24 990 forintért és a Magyarország24 4990 forintért.

A kormányzati intézkedés a szegedi városvezetés szimpátiáját is elnyerte, április elsejétől városunkban is ingyen utazhatnak a 14 éven aluliak - nálunk azokban másokra nem terjesztik ki a díjmentességet, újabb kedvezményt pedig nem vezetnek be. Sőt, a 14 éven felüliek számára Szeged drágábbá is tette a bérletet, illetve a vonaljegyet január elsejétől.

 

Korábban a Szegedi Közlekedési Kft. közösségi oldalán kiemelte:

- A díjmentesség azon hónap utolsó napjáig illeti meg a gyermeket, amelyben betölti a 14. életévét.
- A díjmentes utazáshoz szükséges az érvényes személyi igazolvány vagy diákigazolvány felmutatása a járműveken.
- A díjmentesség az 1-es jelzésű vasútvillamos járművein (tram-train) Szeged közigazgatási határain belül Szeged vasútállomás és Rókus vasútállomás megállóhelyek között történő utazásokra is vonatkozik.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.