Szeged

A botkai kettős mérce ismét megmutatkozott

A botkai kettős mérce ismét megmutatkozott

Ismét az aHang tevékenykedett Szegeden

Kovács György
2024. február 26., hétfő
A botkai kettős mérce ismét megmutatkozott

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulója alkalmából, Botka László olyan mondvacsinált okokra hivatkozva nem engedte be Szegedre a Vérbe fojtott szabadság elnevezésű, gyurcsányi terrort bemutató vándorkiállítást, minthogy a 20 perces kiállítás "veszélyeztetné a sétálóutca gyalogosforgalmát", ezzel ellentétben, ugyanezen a helyen, ennek az időkeretnek a többszörösét tölthette az aHang által szervezett kiállítás.

Botka László
Botka Lászlót ez a busz már nem zavarta a Széchenyi tér közepén. Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

 

Az aHang nevű, Soros-féle civil szervezet - akik nem régiben kerültek adatkezelési botrányba, ugyanis az általuk szervezett ellenzéki „népszavazáson” a résztvevők személyes adatait külföldre továbbították - egyre aktívabb Szegeden. Januárban Mihálik Edvinnel rendeztek közösen tüntetést, amelyen a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom is feltűnt. Most a kudarcba fulladt, konzultációs ívek gyűjtését próbálták sikerként propagálni Szegeden.

A "civil" szervezet stílszerűen egy átalakított amerikai iskolabusszal érkezett városunkba, hogy bemutassák az országosan összegyűjtött 398 ezer konzultációs ívet, amely kevesebb, mint Csongrád-Csanád vármegye lakossága, országos viszonylatban pedig alig haladja meg a népesség 4 százalékát. 

A kudarc mértéket az is jól mutatja, hogy eredetileg 1 millió ív összegyűjtését tűzték ki célul.

Hogy a forgalmat biztosan akadályozzák - amire hivatkozva Botka László nem engedte be korábban gyurcsányi terrort bemutató kamiont - az aHang busza keresztbe állt a Széchenyi téren. Az országjárásnak egyébként Szeged volt az első állomása, amelyet így a választások közeledtével el is húznak egészen májusig. 

 

Botka László régóta Gyurcsány Ferenc kegyeit keresi

Vajon mit vár a korábbi MSZP-s Botka László (Összefogás Szegedért Egyesület), Szeged polgármestere Gyurcsány Ferenctől azért cserébe, hogy az általa irányított városvezetés óriási gesztust tett a volt kormányfőnek azzal, hogy nem engedték megtartani a gyurcsányi terrort bemutató vándorkiállítást Szegeden – tette fel a kérdést Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a vándorkiállítást szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány szóvivője.

Az alkotmányjogász rendkívül barátságtalannak és szakmaiatlannak tartotta Szeged város önkormányzatának döntését, amely szerint a környék gyalogosforgalmát veszélyeztetné az a húsz perc, amíg a tárlatot bemutató kamion elfoglalja a helyét, ahol utána a szegedi polgárok megtekinthették volna a kiállítást. 

Emlékeztetett, korábban óriáskerék is volt az útszakaszon ugyanazon részén, akkor mégsem merült fel hasonló indoklás az önkormányzat részéről.

Kiemelte azt is, a politikai baloldal és a szolgálatukba szegődött sajtó mélyen hallgatott a vándorkiállításról és a gyurcsányi terrorról egyaránt. 

A Magyar Nemzet megkeresésére akkor elmondta azt is, a kiállítás megtartása előtt egy nappal utasított el a városvezetés a helyszínfoglalást. Tudomása szerint az esemény szervezői próbáltak új helyszínt találni a városban, de az önkormányzat abban sem volt partner. 

Az eseményekről úgy vélekedett Ifj. Lomnici Zoltán, hogy 

Szeged polgármestere és az önkormányzat rehabilitálni próbálja magát Gyurcsány Ferencnél.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.