Szeged

A szegedi Momentum összefeküdt a kommunistákkal

A szegedi Momentum összefeküdt a kommunistákkal

Összefújta a szél a baloldalt

Kovács György
2024. január 20., szombat
A szegedi Momentum összefeküdt a kommunistákkal

A kommunisták alatt pedig nem a rendszerváltás előttről megmaradt, levitézlett kövületekre kell gondolni, hanem azokra, akik mai napig Lenin és Rákosi munkáiból, szellemiségéből merítkeznek.

Egyetlen szervezet feszített ki molinót a demonstráción, méghozzá a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

Az esemény kezdete előtt élőzenével próbáltak minél több embert az Aradi vértanúk terére csábítani, de a tömegről gondoskodott a számos mozgósított aktivista is. A demonstrációt nem is önmagában egyedül a Momentum szervezte, hanem az aHang nevű civil szervezettel közösen, akik nem régiben kerültek adatkezelési botrányba, ugyanis az általuk szervezett ellenzéki „népszavazáson” a résztvevők személyes adatait külföldre továbbították - reméljük a szegediek magánadataival most nem élnek vissza. 

Az aHang nevű szervezet nem mellékesen a Soros-féle ernyőszervezet tagja és rendszeresen együttműködnek a szélsőbaloldali Szikra Mozgalommal is. Jó kérdés, az aHang invitálására jelentek-e meg Szegeden a szélsőségesek, avagy Mihálik Edvin hívására, aki a mozgalom elnökével is tartott már Szegeden előadást

Emlékezetes, tavaly Rákosi jelmondatával reklámozták Mihálik Edvin és a Szikra Mozgalom szegedi eseményét.

A Szikra Mozgalom sokak számára onnan is ismerős lehet, hogy egyik mozgalmárukhoz, Dobos Krisztinához volt köthető a tavalyi, Budapesten történt antifa támadás, amikor egy símaszkos, felfegyverzett banda hátulról megtámadott és véresre vert egy negyven év körüli férfit. A nyomozás során házkutatást tartottak, ahol 70 ezer gyermekpornográf felvételt találtak, melyből 300 filmet forgattak a mozgalom vezetőjének közvetlen munkatársának, Dobos Krisztinának a lakásán.

"Több fát, kevesebb csuhást" - szerepel az egyik demonstráló tábláján. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

A püspöknek üzengettek és Ferenc pápától idéztek

Igen álszent módon, a szélsőbaloldaliakkal feldúsított eseményen Ferenc pápától kerestek olyan mondatokat, amely a környezetvédelemmel kapcsolatos. Ez elhangzott mind Mihálik Edvin szájából, mind a színpadra hívott DK-s Fodor Antaltól, aki papírból olvasta fel amit a főnökei szerettek volna viszont hallani. Úgy próbálták beállítani az iskolaellenes megmozdulásukat, mintha az egyházmegye környezetrombolást tervezne. A Momentum szegedi politikusai az utóbbi hónapokban igencsak ízléstelenül támadták Kiss-Rigó László püspököt, mindezt egy teljesen elferdített és általuk kiforgatott zöld ügy mögé bújtatva.

Ezzel ellentétben a valóság, hogy az egyházmegye a korábbival megegyező vagy annál nagyobb zöldfelületet hozna létre.

Egyrészt a kijelölt területen is minimum 30 százalékos nagyságban megmaradna az erdő - amely törvényileg is előírt - másrészt egy állami tulajdonú területen pótolná a fákat, melyet az önkormányzat javasolt beépítésre.

 

Nem csak szegediek írják alá a petíciót

Az egyik felszólaló jelentős öngólt lőtt maguknak, ugyanis arra biztatta az embereket, hiába nem szegediek, írják alá a petíciót, mert ez "országos" ügy. A demonstráción nem hangzott el, hogy jelenleg hány aláírásnál járnak, de innentől kezdve eléggé nehéz lesz komolyan venni az eredményt. 

Végezetül Körmendi Zoltán, a szegedi Momentum elnöke bejelentette, riadóláncot hoznak létre és amennyiben fakivágásra kerülne sor, egy élőlánccal fogják megakadályozni.

Az eseményre elutazott Bács-Kiskun vármegyéből Komjáti Zoltán, a Jobbik-Konzervatívok "szegedi" elnöke is, azonban a színpadon már nem kapott helyet.

Az eseményre kitévedt Márki-Zay mozgalmának egy aktivistája is, de tőlük politikus nem volt látható a demonstráción. Fotó: Szeged Ma/Kovács György

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.