Szeged

Kudarcba fulladt Szegeden az ellenzéki konzultációs ív gyűjtése

Kudarcba fulladt Szegeden az ellenzéki konzultációs ív gyűjtése

Alig mozgattak meg valakit

Kovács György
2024. február 9., péntek
Kudarcba fulladt Szegeden az ellenzéki konzultációs ív gyűjtése

Ujjong Botka önkormányzati pénzből fenntartott propagandalapja, csak éppen a számok alapján erre nincs okunk.

Fotó: aHang Facebook oldala.

 

Mint azt az unásig reklámozták, Szeged számos pontján gyűjtötték a balliberálisok a nemzeti konzultációs íveket, Csongrád-Csanád vármegyében összesen 45 ponton. A gyűjtést az aHang nevű civil szervezet koordinálta, akik nem régiben kerültek adatkezelési botrányba, ugyanis az általuk szervezett ellenzéki „népszavazáson” a résztvevők személyes adatait külföldre továbbították. A szegediek számára onnan is ismerősek lehetnek, hogy a Momentummal közösen szerveztek városunkban tüntetést is januárban az egyházi iskolai beruház ellen, ahol a velük sűrűn mutatkozó szélsőbaloldali Szikra Mozgalom is megjelent.

 

Az önkormányzati lapnak Tóth Rebeka, az aHang vármegyei koordinátora elmondta, hogy a helyszínen 18357 ívet számoltak össze, majd a cikkben később már azt írják, hogy a vármegyében összesen 22 359 konzultációs kérdőívet gyűjtöttek. Valószínűleg az okozhatja az eltérő számokat, hogy a konzultációt digitális formában is úgymond le lehetett adni egy nyilatkozat segítségével, ami hitelteleníti az egész pontosságát. Azonban ha még el is fogadjuk a nagyobb számot, az is rendkívül alacsony.

A Belügyminisztérium minden évben közzéteszi, hogy az adott év első napján melyik városban hányan rendelkeznek állandó bejelentett lakcímmel. A 2024-es adatot még nem tették közzé, azonban a nyilvántartás szerint 

2023-ban 401 292 fő élt vármegyénkben és ennek csupán az 5,5 százalékát sikerült mozgósítaniuk.

Amennyiben pedig az aHang vármegyei koordinátorának összeszámolt íveit vesszük alapul, akkor ez csak a lakosság 4,5 százaléka. Külön városi számokról nem számoltak be.

Botka lapja azt is megjegyzi, ennek hatására február végén indít a szervezet egy országjárást, amelynek első helyszíne Szeged lesz.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.