Szeged

A politikai kultúra csírája sincs meg a szegedi baloldalon

A politikai kultúra csírája sincs meg a szegedi baloldalon

Botka még Novák Katalin lemondása okán is hazudott

Kibédi Péter
2024. február 12., hétfő
A politikai kultúra csírája sincs meg a szegedi baloldalon

Múlt héten írtunk arról, hogy a baloldalon komoly bajban vannak a pártok, miután Gyurcsány Ferenc és pártja, a DK kezébe vette a karmesteri pálcát és a saját kottájából vezényli a baloldalt. Az MSZP aláírásgyűjtésbe kezdett, de hetek óta látjuk, hogy a Momentum pedig a botránypolitizálást folytatja, hecckampánnyal kiegészítve. A szegedi baloldal ennek jegyében kommentálta Novák Katalin, köztársasági elnök lemondását.

Egy igazi fekete öves bejegyzés mellett a hazugság, zagyvaság is megjelent a szegedi baloldalánál


Még vasárnap írtunk arról, hogy ameddig a kormányoldalon a hibának is felelőssége van, addig baloldalon a bűnnek és az elkövetőnek nem egy esetben jutalmat, vagy pozíciót adnak jutalomba-mint a vip parkolóbotrány, vagy a Mars téri bódék eldózerolása esetében. Az ügyben főszereplő várospolitikusok közül még mindig vannak, akik ott ülnek a helyükön és nulla politikai kultúrával kommentelnek, ahogy az a baloldalon divat.

 

Botka hozta a formáját

Botka László polgármester nem igazán szólt hozzá eddig a köztársasági elnök körül kipattant ügyhöz. A szegedi polgármester a lemondás után posztolt, zavaros okfejtésbe kezdett a lemondás kapcsán. „Nekem három nagy, okos, gyönyörű lányom van, akiket arra nevelünk, hogy tudással, teljesítménnyel, munkával bármit elérhetnek”- ez teljesen helytálló, igaz ebben az egész élete során politikai állásokban megélhetést kereső és találó Botka László nem igen tud példát mutatni. 

Ráadásul a bejegyzésben hazudott is a polgármester. 

„Kati tíz éve még titkárnő, kabinetfőnök volt, semmi nem alapozta meg, hogy Magyarország államfője legyen, Orbán választotta és dobta egy ostoba hiba miatt”. Ugyanis Novák Katalin tíz éve nem titkárnő volt, hanem kabinetfőnök, miniszteri biztos és miniszter tanácsadó. A végén még belekeveri a Novák Katalinhoz hasonlóan szegedi születésű Várkonyi Andreát, de ez a része annyira zavaros, hogy kódfejtők is hosszasan elemeznék a bejegyzés végét.

A bukott és emiatt sértett egykori miniszterelnök jelölt szólalt meg.

 

Az egész posztból egyébként süt a féltékenység és a káröröm. Botka annak előtte bukott meg, hogy miniszerelnöknek választották volna. A sajátjai ették meg, ami nyilván hatalmas tüske a szemében és nehezen viseli, hogy van akinek Szegedről sikerült politikai karriert építenie. 

Ugyanakkor ne feledjük: a parkolóbotrány és Mars téri bódébontás után egy „bocsánat szegediek” mondat sem hagyta el a száját. Nem csoda, hogy a bejegyzés alatt volt, aki irányba rakta a polgármestert.

 

Nagy Sándor két mondatban elintézte

Nagy Sándor momentumos alpolgármester olyat húzott, amit csak a fekete öves baloldaliak tudnak. Időjárást jelentett röviden, és két mondatba össze tudta hozni, hogy ízléstelenül odaszóljon Novák Katalinnak és a szegedi baloldal gumicsontját, a töltés melletti dzsumbujt védje. 

A kárörömtől sem mentes bejegyzése remek bizonyítéka a szegedi baloldal politikai kultúrájára. 

Ráadásul neki sem hagyta el a száját a Mars téri dózerolás után, hogy bocsánat.

A feket öves baloldali bejegyzés

 

Mihálik Edvin hozta a formáját 

Mihálik Edvin sem maradt csendben. A szegedi Momentum elnök hetek óta harcol pártja minél előnyösebb választási pozíciójáért. Az egyházi iskola ellen szervezkedése mellé kapóra jött Novák Katalin ügye. 

Az izgága momentumos azonnal Mihálffy Bélát kérdezte az ügyről, majd a választ kiforgatva bődületes hazugságot írt a közösségi oldalán,

mégpedig, hogy Szeged kormánypárti képviselője kegyelmet adna a pedofilok bűntársának. Később társaival együtt a szegedi Fidesz irodát dekorálta, igyekezvén tartani a nem túl magas momentumos színvonalat, és kezében tartani a szegedi közbeszéd irányítását.

A lemondás után sem maradt csendben természetesen. Mihálik a pedofil bűncselekmény áldozataitól elnézést kérésre, korábbi nyilatkozataitól elhatárolódásra, vagy ennek hiányában lemondásra szólította fel Bartók Csabát, és Mihálffy Bélát. 

Az, hogy nekik miért kellene bocsánatot kérniük, illetve miért kellene a pedofíliát elítélő nyilatkozataitól elhatárolódniuk, azt nem tudni. 

Azt viszont igen, hogy a kampányrakétát begyújtó Mihálik másfél hét alatt előrevetítette, hogy a szavak kiforgatása és a hazugság lesz a Momentum szegedi kampánystartégiája. Ő sem úszta meg, egy kommentelő rakta őt is irányba.

A botránypolitikus bejegyzése érthetetlen és igaztalan megállapításokat tartalmaz

 

A rendkívül aktív Momentum ismét tett azért, hogy akárhogy is, akármivel is, de ő irányítsa a közbeszédet Szegeden és ne a DK.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.