Szeged

Szegden is hecckampány és botránypolitizálás a Momentum eszköze

Szegden is hecckampány és botránypolitizálás a Momentum eszköze

A lényeg, hogy ők irányítsák a közbeszédet, a tények sem zavarják őket

Kibédi Péter
2024. február 7., szerda
Szegden is hecckampány és botránypolitizálás a Momentum eszköze

A verseny elindult a baloldalon, sőt már javában zajlik a választáson megszerezhető pozíciókért. A Momentum hozza a formáját, botránykeltéssel szeretne szavazatokat szerezni.

A decemberi közgyűlésen Kiss-Rigó László püspök nevével viccelődott Mihálik Edvin (Fotó: Délmagyarország)

 

Múlt héten írtunk arról, hogy az MSZP az egyetlen esélyét a biztos Európa Parlamenti és önkormányzati pozíciók megszerzése érdekében országos aláírásgyűjtésbe kezdett azért, hogy az ellenzéki pártok ismét egymással kézen fogva, összefogva induljanak a júniusi választáson. A törpepárttá zsugorodó egykori kormánypárt az aláírásokkal szeretné bebizonyítani, hogy a mai napig van tábora és érdekérvényesítő ereje.


Ebben a cikkünkben írtunk arról is, hogy 

a Momentum egyre távolabb kerül attól, hogy a hazai baloldal meghatározó pártja legyen.

A magyar érdekkel rendszeresen szemben helyezkedő, legtöbbször zajos botrányokat generáló párt egyre kevésbé szimpatikus a baloldalon, ráadásul nehezen viselik, hogy ott Gyurcsány Ferenc akarata érvényesül és a DK a legerősebb párt. Éppen ezért ők is hatalmas elánnal vetették bele magukat abba, amihez a legjobban értenek: hangos botrányokat kreálnak.

 

A baloldali közbeszéd irányítása a cél

A Momentum rendszeres kordonbontása a Karmelita kolostornál már annyira megszokottá és unalmassá vált, hogy az a baloldali médiában is szinte a szélhasábon, rövidhírként jelenik már meg. Pártjuk minden ármánykodása ellenére pedig a pedagógusok megkapták a béremelést, így az sem lehet téma most. Ugyanakkor 

a pártnak rendkívüli szüksége van arra, hogy folyamatosan forogjon a neve, politikusai szerepeljenek és minél inkább jelen legyenek a közbeszédben, és azt lehetőség szerint irányítani tudják.

Szegeden Mihálik Edvin és Halász Noémi végzi el ezt a feladatot. Mihálik első ciklusát tölti a szegedi közgyűlésben, de a hírek szerint egyre inkább a főváros és az országos politika felé kacsintgat. A ciklus elején rögtön ajándékot is kapott Botka Lászlótól, aki kinevezte zöld tanácsnoknak. Az egyéni körzetében lakók rengeteg panasszal vannak rá, ami nem jó kiindulási alap a Momentumnak az önkormányzati választás előtt. Mint zöld tanácsnok is csak igen kevés és elsősorban látszateredményt tud fölmutatni, így nem csoda, hogy kellett valamit találni, amivel villogni tud. 

Ez az, amiért páros lábbal beleállt a tervezett egyházi iskola megvalósításába, és hangos ügyet kreált belőle. 

Olyan szakvéleményeket gyűjtött, ami adatok tucatját tartalmazza, ezek többsége remekül hangzik, de sokat nem mond a laikusoknak, a törvényekben leírt szabályzás is hidegen hagyja. Közgyűlési felszólalásában a Kiss-Rigó László püspök nevével poénkodott, élen járt a beruházás elleni tüntetés szervezésében, folyamatosan napirenden tartja a témát.

Teszi ezt úgy, hogy a tervezett beruházással kapcsolatban tucatnyi valóságot nélkülöző, vagy a valóságot igencsak kiforgatva mutató dolgokat állít be tényként, olykor pedig a törvényeknek ellentmondó hírekkel riogat.

Ehhez persze ott van neki segítségként párttársa Halász Noémi, aki minden bizonnyal a választás után nagyon szeretne beülni a közgyűlésbe, illetve a szintén momentumos Nagy Sándor alpolgármester. Hogy a pártban kiadott feladatot, a közbeszéd irányítását remekül megoldja, arra példa, hogy még a DK-s Fodor Antalt is behúzta maga mellé, és természetesen Botka László is megszólalt már ebben az ügyben.

 

Beszálltak az országos hisztériakeltésbe is

Mihálik Edvin kitűnő pártkatonaként kedden beszállt a legújabb baloldali hisztériakeltésbe is. Nyílt levélben kereste meg Mihállfy Bélát, amiben Novák Katalin kegyelmi ügyéről kért állásfoglalást. Ezt már csak azért is szívesen tette, mert 

Szeged és a Homokhátság kormánypárti országgyűlési képviselője „bögyében” van Miháliknak, miután tavaly, az országgyűlési választásokon sima vereséget szenvedett tőle. 

Ebbe az ügybe a szegedi momentumos alelnök, Halász Noémi a közösségi oldalán írt posztokkal szállt be, amelyben Novák Katalin lemondását követelte.


A közös a két ügyben a hangulatkeltés, a közbeszéd irányítása itt helyben is. Ennek igen erős táptalaj, hogy Botka László polgármester, és a baloldali képviselők többsége, mint legtöbbször csendben vannak. A polgármester tűzön-vízen viszi keresztül a sikerkommunikációját, amibe ez nem szükséges téma, a baloldali képviselők többsége pedig, ahogy máskor is, követi a főnököt és csendben marad. A momentumosokat az sem igazán zavarja, hogy a hecckampányoknak nem ülnek fel a jobboldalon, az egyházi iskolaügyben a püspökség sem áll bele a parttalan és értelmetlen szócsatába. A lényeg a jelenlét.

 

Fedősztori kell a kampányban

Mindez pedig arra kell, hogy a választási kampányban el tudják fedni azt, ami egyre inkább kiütközik. Jelesül, hogy ameddig a jobboldali politikusok, élen Mihálffy Bélával és az egyházmegye is a város fejlődésén és fejlesztésén dolgoznak, addig 

a baloldali városvezetés hangzatos kommunikációval eladott látszatintézkedéseit és látszatberuházásait tudja csak hirdetni, illetve nagyon ügyesen sajátjának adja el a kormányzati fejlesztéseket. 

A legnagyobb energiát viszont éppen a kormányellenes hangulatkeltésbe fektetik, ahol össze is érnek a szálak DK-val. 

Ne legyen senkinek illúziója, ez még csak a bemelegítés, a kampányra készülnek a baloldalon, ahol ezzel a módszerrel igyekeznek meggyőzni a választókat, amivel pozíciókat tudnak gyűjteni. 

A verseny már elindult.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.