Politika

A szegedi baloldalon a bűnöknek sincs felelőse, kitüntetés jár érte

A szegedi baloldalon a bűnöknek sincs felelőse, kitüntetés jár érte

Lenne honnan példát venni

2024. február 11., vasárnap
A szegedi baloldalon a bűnöknek sincs felelőse, kitüntetés jár érte

Ismét bebizonyosodott, míg a balliberális oldalon bármi meglehet tenni politikai következmények nélkül, addig a jobboldalon egy olyan értékközösség van, amely a hibák után vállalja a felelősséget.

Novák Katalin, valamint Varga Judit lemondása ismételten bemutatta, a magyar jobboldalon a hibáknak és a tetteknek következményeik vannak. Ezzel szemben a balliberális oldalon előkelő pozíciókat foglalhatnak el olyan emberek, akiknek közvetlenül, vagy közvetve vér tapad a kezéhez, perverz hajlamaikkal zaklatnak másokat, illetve idegen érdekeket szolgálnak ki. 

Emlékezetes, az '56-os forradalom 50. évfordulóját követően ismét vér folyt Budapest utcáin, a felelősséget pedig sem Gyurcsány Ferenc nem vállalta, sem a többi szocialista párttársa. Bár végül a csőd szélére sodort ország vezetéséről lemondott 2009-ben az egykori miniszterelnök, a balliberális oldal azóta is mentegeti minden tettéért, közösségükből pedig nem hogy kitaszították volna, végig együtt dolgoztak vele, mára pedig már ismét, megkérdőjelezhetetlenül a teljes balliberális tömb vezetőjévé tették. 

A főbb baloldali vezetőknek tetteit hosszasan lehetne sorolni, de abból egy kisebb könyv kerekedne, ahogy a pártkatonáik botrányait is, akik sohasem vállaltak semmiféle felelősséget, mint például - a teljesség igénye nélkül - Gréczy Zsolt, aki nemi szervéről készült fotókkal zaklatott nőket, Lackner Csaba, aki egy videófelvételen százmilliós korrupcióról beszélt „kólának” nevezett fehér por és alkohol társaságában. A guruló dollárok esetéről nem is beszélve, amely ügyben mindenki másra mutogat és minden párt azt próbálja bizonygatni, ők nem tudtak a több milliárdos amerikai támogatásról. Felelősséget viszont egyikük sem vállal, ahogy valószínűleg a most zajló Lánchíd-botrány miatt sem fog senki felállni és lemondani.

 

Szegeden sincs ez másképp

A szegedi baloldal is következmények és felelősségvállalás nélkül végzi a dolgait. Botka László polgármester, Mózes Ervin főjegyző és Nagy Sándor alpolgármester az emlékezetes Mars téri bódék bontását úszta meg minden következmény nélkül. Több megközelítésből is jogellenesen cselekedtek, családokat és emberi sorsokat tettek tönkre. Az arrogáns viselkedésül soha nem járt következményekkel, de egy bocsánatkéréssel sem.

 

A parkolóbotrány is következmény nélkül maradt. Sőt... Abban az ügyben több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt találta jogerősen bűnösnek a bíróság. Botka itt is megmutatta, hogy Szegeden lopni nem bűn. A jegyzői posztról nyugdíjba menekült Mózes Ervint Pro Urbe díjjal jutalmazta, azután, hogy jogerősen, gazdasági bűncselekmény miatt elítélték.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.