Sport

Kontrollálta a meccset, megérdemelten nyert a Szedeák

Kontrollálta a meccset, megérdemelten nyert a Szedeák

Simándi Árpád és Balogh Szilárd is pozitívan nyilatkozott

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
8 órája
Kontrollálta a meccset, megérdemelten nyert a Szedeák

Mint ismert, az SZTE-Szedeák remek, magabiztos játékkal, végig vezetve legyőzte hazai pályán az Oroszlány együttesét 80-69-re. A szegediek első győzelmüket szerezték hazai pályán.

A Városi Sportcsarnokban rendezett első két hazai meccs talán éppen a legnehezebb kettő volt: a Szolnok és a Falco ellen.

DeAndre Davis közelijével a Szeged szerezte meg a vezetést. A hatodik percbe lépve már 14-5-re ment a Szedeák. Voltak percek mikor közeledni tudott az ellenfél, a negyed végére így is nyolc pont maradt közte (20-12).

A második negyedben egy pontra is zárkózott az ellenfél, a vendégek egy ponttal meg is nyerték a játékrészt, a nagyszünetre azonban 42-35 volt a Szedeák javára. A harmadik játékrészben is feljött egy pontra az Oroszlány, de a Szeged tartotta előnyét. A meccs háromnegyedénél 56-51-et mutatott az eredményjelző.

Ezt követően már jobban, pontosabban és fegyelmezettebben játszott a Szedeák, mint az előző negyedben, ügyeltek rá a szegediek, hogy ezúttal nem engedjék olyannyira közel magukhoz az ellenfelet. Öt perccel a vége előtt 69-58 volt az állás. Az utolsó percet tíz pontos hazai előnnyel kezdték a felek. A Szedeák 80. pontját Heath szerezte egy hárompontossal. A vége 80-69 lett. Végig vezetve, egy magabiztos siker született.

Fotó: SZTE-Szedeák

 

Maradéktalanul teljesültek a tervek

Gratulálok a srácoknak, maradéktalanul megvalósítottuk azt, amit a meccs előtt megbeszéltünk! Ez volt a legfontosabb, hogy védekezésben zárjunk össze, legyünk agresszívak, fizikálisak hátul és elöl is. Meccsről-meccsre fejlődünk, ha ilyen védekezés mellé egy picivel jobb támadójátékot tudunk rakni, márpedig biztos, hogy tudunk, akkor hazai pályán majdnem mindenki ellen lesz keresnivalónk. Amikor holtponton voltunk, a közönség elképesztő energiát adott, köszönjük nekik azt a pluszt és az atmoszférát, amit ma is teremtettek! 

– mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

 

Megérdemelt győzelem

Köszönöm a szurkolók támogatását, nagyon sokat segítettek nekünk ma is! A védekezés volt a kulcs, hetven pont alatt tartottuk az ellenfelünket. Igyekeztünk semlegesíteni az Oroszlányt, a támadójátékunk a második félidőben kicsit lassabb volt, de kontrolláltuk a meccset, és úgy érzem, megérdemelten győztünk

 – nyilatkozta a Szedeák csapatkapitánya, Balogh Szilárd.

Nyitókép: SZTE-Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.