Sport

A Szedeák végig vezetve győzte le hazai pályán az Oroszlányt

A Szedeák végig vezetve győzte le hazai pályán az Oroszlányt

Megvan ez első hazai győzelem

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
3 órája
A Szedeák végig vezetve győzte le hazai pályán az Oroszlányt

Miután a címvédő Falco ellen felvette a harcot és végül öt ponttal kapott ki az SZTE-Szedeák, ismét hazai környezetben léptek pályára a szegediek. Az Oroszlány érkezett az újszegedi sportcsarnokba.

 

DeAndre Davis közelijével a Szeged szerezte meg a vezetést. A hatodik percbe lépve már 14-5-re ment a Szedeák. Voltak percek mikor közeledni tudott az ellenfél, a negyed végére így is nyolc pont maradt közte (20-12).

A második játékrészt a vendégek kezdtek egy közelivel. Kicsivel több mint három perc után vészesen beérte a Szedeákot az OSE, 25-24 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később már döntetlenre álltak a felek, a kezdés után először, 29-29. Ezt követően megrázta magát a Szeged, tíz pontos előnyt épített ki, korábban ennyivel még nem vezettek a hazaiak. A második negyedet a vendégek nyerték egy ponttal, a nagyszünetre 42-35 volt a Szedeák javára.

A 25. perc végére ismét egy pontra zárkózott az Oroszlány. A további percekben ismét ellépett a Szeged, majd újfent egy pont választotta el a feleket, de az előnyt sikerült végig megtartani. Annak ellenére, hogy ezt a játékrészt is a vendégek nyerték. A meccs háromnegyedénél 56-51-et mutatott az eredményjelző.

Jobban, pontosabban és fegyelmezettebben játszott a Szedeák, mint az előző negyedben, ügyeltek rá a szegediek, hogy ezúttal nem engedjék olyannyira közel magukhoz az ellenfelet. Öt perccel a vége előtt 69-58 volt az állás. Az utolsó percet tíz pontos hazai előnnyel kezdték a felek. A Szedeák 80. pontját Heath szerezte egy hárompontossal. A vége 80-69 lett. Végig vezetve, egy magabiztos siker született.

SZTE-Szedeák - MVM-OSE Lions 80-69 (20-12, 22-23m 14-16, 24-18)

Bajnokság, 5. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: dr. Mészáros Balázs, Söjtöry Tamás Ferenc, Lengyel Ádám József (dr. Gincsai János Péter)
SZTE-Szedeák: Langley 21/6, Heath 21/6, Cseh 7/3, Davis 2, Herndon 8. Csere: Laluska -, Polányi -, Anda 4, Zsíros 9/9, Balogh 8, Cohill -.
MVM-OSE Lions: Ruják 5/3, Burton 24/3, Carter 8/3, Kenic 12/3, Dickerson 12. Csere: Takács -, Csuti -, Illés 2, Szabadfi 6/6.

Nyitókép: SZTE-Szedeák

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.