Sport

Hatalmas szívvel küzdött a Szedeák: meg tudták szorítani a címvédő Falcot

Hatalmas szívvel küzdött a Szedeák: meg tudták szorítani a címvédő Falcot

A harmadik negyed megpecsételte a szegediek sorsát

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. október 13., vasárnap
Hatalmas szívvel küzdött a Szedeák: meg tudták szorítani a címvédő Falcot

A hétközi Kecskemét elleni siker után ismét az újszegedi sportcsarnokban lépett pályára az SZTE-Szedeák, amely egy rendkívül nehéz meccsre számíthatott. A címvédő Falco érkezett a Tisza-partra. A meccs felénél még döntetlen volt az állás, a végén azonban kijött a csapatok közötti különbség.

 

A mérkőzés előtt hatalmas üdvrivalgás fogadta és külön köszöntötték Bognár Kristófot, aki a nyáron 3,5 szezont követően távozott a Szedeáktól.

Váradi közelijével a Szombathely szerezte meg a vezetést, majd Herndon zsákolásával válaszolt a Szeged. Öt percet követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, 11-12 volt a Falco javára. A mérkőzés feszült volt már a legelejétől fogva. Langley hárompontosának köszönhetően 14-12-nél először vezetett a Szedeák. Az utolsó két percet is szegedi előnnyel kezdték a felek (19-17). Balogh Szilárd az utolsó másodpercben szerzett még egy kosarat, ezzel az első negyed végén 26-22-re vezetett az SZTE-Szedeák.

A vendégek szerezték a második játékrész első pontjait. Két perc kellett a Falconak az egyenlítéshez. A vendégek ezt követően át is vették újra a vezetést, A negyed felénél kialakult az eddigi legnagyobb különbség, Bognár kosarával hatra nőtt a szegedi hátrány (32-38). Ekkora különbséggel kezdték a játékrész utolsó percét is a felek. Azonban tudott zárkózni a Szeged, sőt mi több...Langley hatalmas hárompontosával egyenlíteni is sikerült. A félidőben 44-44 volt az állás.

Fotó: SzegedMa

 

Egy eladott labda után a Falco szerezte meg a vezetést a harmadik negyed elején. A szegediek beragadtak az elején, egy 8 pontos sorozattal kezdett be a Szombathely, időt is kért Simándi Árpád. Ezután négy ponttal tudott közeledni a Szedeák, de a vendégek nem engedtek több teret, elléptek 48-58-ra. Kevesebb mint a negyed fele volt hátra ekkor. Sőt, a szegediek hátránya tovább nőtt a következő percekben: 52-67-nél ismét időt kért Simándi Árpád. Nagy változás nem következett be a meccs alakulásában, az összecsapás háromnegyedénél 56-69 volt az állás.

A zárónegyed sem úgy indult sajnos, hogy a Szedeák reménykedhessen a pontszerzésben, tovább nőtt a hátrány az első percekben. Bognár Kristóf közelijével több mint húsz pontra nőtt a felek közötti szakadék (56-77). Ezután viszont magára talált a Szeged, nyolc pontot sikerült hozni rövid időn belül. Észbe kapott gyorsan a Szombathely, igazán nem engedte vissza a meccsbe ellenfelét. Az utolsó két percen belül jártunk már, ekkor 11 pont volt a csapatok között (72-83). Hosszú időn után sikerült ismét 10 pontot belül érnie a Szegednek, de sajnos már csak egyetlen egy perc volt hátra. A vége 82-87 lett a Falconak.

 

SZTE-Szedeák - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 82-87 (26-22, 18-22, 12-25, 26-18)

Bajnokság, 4. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, Játékvezetők: Praksch Péter Árpád, Kovács Nimród, Téczely Roland Balázs (Fekete László)
SZTE-Szedeák: Langley 14/6, Heath 13/9, Cseh 2, Davis 10/6, Herndon 22. Csere: Zsíros 3/3, Polányi 6/6, Mayer -, Anda -, Cohill 4, Balogh 8, Laluska -.
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Pongó 5, Váradi 12/6, Clark 19/9, Tiby 8/6, Keller 3/3. Csere: Perl 15, Kovács -, Bognár 15, Popovic 5, Diggs 5/3.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.