Sport

A szegedi Jászapáti Petra kíváncsian várja az új szezont

A szegedi Jászapáti Petra kíváncsian várja az új szezont

A hosszú betegség után a hetekben háromszoros magyar bajnok lett

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
20 órája
A szegedi Jászapáti Petra kíváncsian várja az új szezont

Jászapáti Petra a hosszú kihagyás után nehezen tudja magát elhelyezni az új mezőnyben, de reménykedik abban, hogy jó formában fog visszatérni a rövidpályás gyorskorcsolyázók jövő pénteken rajtoló világkupa-sorozatában.

 

Kihagyta a szezont

A 25 éves szegedi sportoló egy vírusos megbetegedés miatt az előző idényben kizárólag a világbajnokságon, ott is csak váltóban indult. Tavaly év végén így fogalmazott:

Október eleje óta, azaz két hónapja nem tudok edzeni, legfeljebb hosszabb sétákat teszek. Kényes dolog ez, a betegségről nem szeretnék beszélni, most már kizárólag a felépülésemre akarok koncentrálni.

Fotó: MOKSZ

 

Megérte visszatérni

Jászapáti Petra márciusban azt mondta megérte visszatérnie a rövidpályás gyorskorcsolyázók világbajnokságán.

Megérte már ezen a vb-n visszatérni, mert pozitív élményekkel töltött fel, az elődöntős versenyzésünk nagyon előremutató volt. Úgy érzem, a lányokra is jó hatással volt a visszatérésem

- fogalmazott a szegedi sportoló akkor.

 

Háromszoros magyar bajnok lett a hetekben

De még milyen jól sikerült mindez: ahogy arról lapunk is beszámolt, két és fél héttel ezelőtt a magyar bajnokságon visszatért, és mindhárom egyéni távot megnyerte.

Mindhárom távon aranyérmet szerzett Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók Gyakorló jégcsarnokban megrendezett országos bajnokságán. A Szegedi Korcsolyázó Egylet versenyzője az 1500 méteren aratott sikere után az ob második napján 500 és 1000 méteren is a legjobbnak bizonyult.

Fotó: Kovács Péter

 

Figyelemmel követte a szezont

Az olimpiai bronzérmes, világbajnoki második szegedi versenyző az M4 Sport szerdai Nemzeti Sporthíradójában elmondta, hogy bár nem versenyzett, de figyelemmel kísérte az előző szezont, az Európa-bajnokságon pedig szakkommentátorként tevékenykedett, ezalatt értékes tapasztalatokat gyűjtött, amit a versenyzésben is próbál majd hasznosítani.

Peking idén kimarad, úgyhogy öt állomáson fogunk részt venni

– mondta Jászapáti Petra, majd hozzátette, hogy a milánói állomást nagyon várja, mivel az már a 2026-os téli olimpia tesztversenye lesz.

Én mindig csak a következő versenyre koncentrálok, úgyhogy jelenleg a montreali világkupa a cél, utána pedig a Salt Lake City-i, ezt követően egy kisebb felkészülési periódus következik novemberben. Majd az Eb előtt is lesz pár hetünk felkészülni

 – fogalmazott. Megjegyezte, hogy reméli, jó formában fog tudni visszatérni.

A magyarok első női világkupa-győztese elmondása szerint egyéniben nem tudja magát elhelyezni a jelenlegi mezőnyben, a váltóval viszont reményei szerint akár a döntőig is sikerülhet eljutniuk, mivel a tavalyi vb-n is közel voltak hozzá. Az olimpia utáni évben pedig két érmet is szereztek a váltóval.

Egyéniben szeretném magamat kipróbálni, mivel a tavalyi szezon kiesett, így most kicsit talán a sötétben tapogatózom, hogy hova tudom belehelyezni magam ebben az új mezőnyben. Illetve úgy, hogy a mezőny sem lesz megfeleződve. Ez olyan lesz, mintha egy világbajnokság lenne, mivel tavaly ketté volt szedve a mezőny, ezúttal viszont ott lesznek a nagyágyúk minden egyes távon.

Fotó: Képernyőkép/M4Sport

 

A menetrend

A sportág hatállomásos világkupa-sorozata október 25-én Montrealban kezdődik. A második helyszín Salt Lake City (november 1-3.), a harmadik – ezt a magyarok kihagyják – Peking (december 6-8.) lesz. A negyedik felvonásnak Szöul ad otthont december 13. és 15. között. Jövő év elején Európába költözik a mezőny. A hollandiai Tilburg február 7-9-én, míg a következő téli olimpia házigazdája, Milánó február 14. és 16. között látja vendégül a korisokat.

A szegedi sportolóval készült interjút ITT tudja meghallgatni.

Nyitókép: Kovács Péter

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.