Sport

Háromszoros bajnok lett a szegedi Jászapáti Petra

Háromszoros bajnok lett a szegedi Jászapáti Petra

Hihetetlen teljesítmény

2 órája
Háromszoros bajnok lett a szegedi Jászapáti Petra

A Szegedi Korcsolyázó Egylet versenyzője három aranyérmet szerzett az országos bajnokságon, úgy hogy több mint egy év után versenyzett egyéniben.

 

Mindhárom távon aranyérmet szerzett Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolyázók Gyakorló jégcsarnokban megrendezett országos bajnokságán. A Szegedi Korcsolyázó Egylet versenyzője az 1500 méteren aratott sikere után az ob második napján 500 és 1000 méteren is a legjobbnak bizonyult.

Már annak örülök, hogy itt lehetek, mert több mint egy éve nem versenyeztem egyéniben. A legizgalmasabb az 1000 méter volt, ott nagyon a végére hagytam a döntést. Nehéz megmondani, hogy hol tartok, mert az előző év kihagyása után nincs viszonyítási alapom. Az időeredményeim jobbak, mint tavaly ilyenkor, de ugye akkor nem derült ki, hogy mire lett volna elég a nemzetközi mezőnyben. Mindenesetre nagyon várom a világkupákat 

– nyilatkozta Jászapáti Petra az MTI-nek. A vegyes váltóval olimpiai bronzérmet szerzett sportoló egy vírusos megbetegedés miatt az előző szezonban csak a világbajnokságon versenyzett, ám ott is váltóban állt rajthoz.

Ami a további szegedi eredményeket illeti, az 1500 méteren junior világbajnoki címet nyert Somodi Maja a leghosszabb táv mellett 500 méteren sem jutott döntőben, 1000 méteren pedig negyedik lett. A hölgyek 500 méteres versenyében Kónya Zsófia szerzett bronzérmet, míg a férfiak 500 és 1000 méteres futamában az FTC szegedi sportolója, Nógrádi Bence szerzett bajnoki címet, előbbi számban a szegedi Jászapáti Péter lett az ezüstérmes.

Nyitókép: MTI

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.