Sport

"Ez a Pick Szeged!": mindent megtesznek, minél magasabbra céloznak az idei szezonban

"Ez a Pick Szeged!": mindent megtesznek, minél magasabbra céloznak az idei szezonban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
4 órája
"Ez a Pick Szeged!": mindent megtesznek, minél magasabbra céloznak az idei szezonban

Megtartotta hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóját az OTP Bank - Pick Szeged. Az eseményen Kiss Bence cégvezető, Jonas Källman segédedző, az új igazolás Janus Smárason, valamint a klub sajátnevelésű játékosa, Szilágyi Benjámin vett részt és válaszolt a kérdésekre. Szóba került a Pick Szeged felkészülési programja, a játékoskeret minősége, az előttünk álló szezon menetrendje, valamint a klub által kitűzött célok.

Fotó: SzegedMa

 

Új szakmai stáb, új játékosok

Michael Apelgren vette át az OTP Bank - Pick Szeged irányítását, a munkáját a klub legendás játékosa, Jonas Källman és az előző szezon vezetőedzője, Kárpáti Krisztián segíti.

Hat új játékost kell beépíteni a keretbe, miközben nyolcan távoztak. A saját nevelésű fiatal játékosok is szerepet kapnak a szezonban. Közülük a tavaly már a BL-ben is gólt szerző Szilágyi Benjámin mellett Nagy Martint és Rea Barnabást emelte ki Kiss Bence cégvezető.

Minden fontos részletet itt tudnak elolvasni:

A cégvezető elmondta, hogy 

az edzői stáb kérésének megfelelően sikerült kialakítani ezt a keretet. A megfelelő attitűddel nagyon reméljük, hogy meg tudjuk örvendeztetni a szegedi szurkolókat és talán a magyar kézilabdázás szurkolóit is.

 

Rendhagyó szezonkezdet

Kiss Bence cégvezető elmondta, hogy neki ez az ötödik szezonja a Pick Szegednél, de nem volt még ilyen, hogy úgy kezdtek meg egy szezont, hogy a csapatnak ennyi hiányzója lett volna.

Egyik szemünk sír, a másik nevet. Nyolc játékosunk, illetve vezetőedzőnk, Michael Apelgren is az olimpián képviseli a saját nemzetét, ez nagy büszkeség

- mondta. Hozzátette, másik oldalról egy megoldandó feladat a szakmai stábnak. Mint megtudtuk, a csapat első közös edzése az olimpia után nagyjából augusztus 16-ára várható, amikor már teljes lesz a keret. 

 

Németországban nívós csapatok ellen

Az OTP Bank Pick Szeged július 29-én kezdte meg a felkészülést a 2024-2025-ös bajnoki szezonra. Augusztus 24-én és 25-én pedig Németországban, Kasselben vesz részt egy négycsapatos viadalon.

A németországi négycsapatos viadalon az elődöntőben a HC Melsungen ellen csatázik a Pick. A német együttesnek az a Roberto Parrondo az edzője, aki 2014-ben EHF-kupát nyert a Szegeddel. Ez lesz az új mester, Michael Apelgren és segítője, Jonas Källman premier meccse.

A másik ágon a német bajnok Magdeburg a lengyel Kielcével mérkőzik, vasárnap rendezik majd meg a helyosztókat.

 

Nem lehet más cél, mint visszahódítani a trófeákat a Veszprémtől

A magyar bajnokságban nem lehet más az elvárás, minthogy szeretnénk a Veszprém csapatától visszahódítani mind a magyar bajnoki, mind a kupát. Én azt gondolom, hogy ez magától értetődő, hogy fel kell venni a versenyt. Mindent megteszünk ezért.

 - hangsúlyozta Kiss Bence a klub elvárását és hozzáállását.

A Bajnokok Ligájában sorsolt kőkemény csoport sem változtatja meg a célokat, szeretne a Pick Szeged minél tovább menetelni. A Magdeburg ellen hazai pályán kezdik a nemzetközi kupasorozatot a Kékek.


"Ez a Pick Szeged"

Jonas Källman elárulta, teljesen más érzés edzőként a csapat részének lenni, mint játékosként, de így is jól érzi magát. A svéd balszélső szavai szerint ideérkezésének első évétől egészen mostanáig a klub mind a létesítményeket nézve, mind játékosállományát tekintve folyamatosan fejlődött. Így nem lehet más a cél, mint a győzelem.

Ez a Pick Szeged! Helytelen lenne a Bajnokok Ligájában csupán a csoportkörből való továbbjutást célul kitűzni. Azért vagyunk itt, hogy mindent megtegyünk, igyekszünk minél magasabbra célozni

 - mondta.

Jonas Källman szerint az idei a legnehezebb év, amikor az új edzőknek, sok új játékosnak kell megtalálnia a közös hangot, miközben több világversenyt is rendeznek. Az olimpiai ezüstérmes sportoló félig viccesen megjegyezte, bízik benne, hogy Svédország minél előbb kiesik Párizsban, így Michael Apelgren hamar csatlakozhat klubcsapatához.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.