Sport

A Veszprém 28. vagy a Pick Szeged 6. alkalommal? - következik a bajnoki döntő

A Veszprém 28. vagy a Pick Szeged 6. alkalommal? - következik a bajnoki döntő

A szezon két (vagy három) legfontosabb mérkőzése van hátra

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 23., csütörtök
A Veszprém 28. vagy a Pick Szeged 6. alkalommal? - következik a bajnoki döntő

Igazi klasszikus következik, sokadik alkalommal feszül egymásnak a két örökrivális, a Telekom Veszprém és az OTP Bank - Pick Szeged.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Teljes veszprémi dominancia az idei szezonban

A szezon során öt alkalommal találkozott a két óriás, mind az öt alkalommal a veszprémiek diadalmaskodtak. Kétszer a bajnoki alapszakasz, kétszer a Bajnokok Ligája és egyszer a Magyar Kupa fináléban mérték össze erejüket a felek.

A felek november 11-én a bajnokságban csaptak össze először, méghozzá a Pick Arénában. A találkozó a Telekom Veszprém 30-25-ös sikerét hozta.

Ezt követte a BL nyolcaddöntős párharcának két találkozója. Szegeden játszották az örökrangadó első felvonását, a Pick Arénában a rossz kezdés megpecsételte a Pick Szeged sorsát, a 4-10 állásból már nem igazán tudott felállni a Tisza-parti csapat. A vége 30-37 lett.

Egy hét múlva, április elején következett a visszavágó, de Veszprémben sem volt sok esélye a Kékeknek. Egy hétgólos vereség, 39-32 lett a vége. A veszprémiek kettős győzelemmel 76-62-es gólkülönbséggel jutottak a BL negyeddöntőjébe.

Két hét múlva ismét Veszprém volt jelenése a Picknek, ezúttal bajnoki keretek között. Erről a mérkőzésről is elmondható volt sajnálatos módon, hogy nem sok esélye volt a szegedi együttesnek, amely egy kilencgólos, 36-27-es vereséggel távozott a bakonyiaktól.

A Magyar Kupa fináléja hozta az idei szezon legszorosabb örökrangadóját. Bár megizzasztani meg tudta a Veszprémet a Pick Szeged, azonban komolyan ezúttal sem veszélyeztette fenyegette a veszprémiek sikerét. Ahogy a 33-30-as végeredmény is mutatja, tényleg "felvette a kesztyűt" Kárpáti Krisztián együttese.

Fotó: Eliza Solya


Tavaly három meccsen eldőlt a bajnoki cím sorsa

Az előző kiírásban Mikler Roland fantasztikus teljesítményének is köszönhetően a Pick Arénában nyerte a bajnoki döntő első meccsét a Pick Szeged, amivel előnybe került. A 15-11-es félidei vezetést sikerült megtartani, sőt növelni is tudta előnyét a Pick, a vége 31-25 lett, következhetett a veszprémi találkozó.

 

Idegenben nem tudta lezárni a bajnoki döntőt a Szeged, a veszprémiek egyenlíteni tudtak. Egy rendkívül szoros meccsen, a félidőben egy góllal, 18-17-re vezetett a Telekom Veszprém. A második félidőben a hazaiak bedarálták a szegedieket, és 34-27-es sikerükkel kivívták a harmadik meccset.

 

A mindent eldöntő harmadik meccs szünetében megvolt a Pick Szegednek az előny, 14-12 állt az eredményjelzőn. Azonban ezúttal is, mint a veszprémi meccsen, sokkal jobb második játékrészt produkált az örökrivális. A vége 27-31 lett, Szegeden ünnepelhette 27. bajnoki címét a Telekom Veszprém.



Idén Veszprémben kezdenek a csapatok

Mivel a Veszprém nyerte az alapszakaszt, a Pick Szeged pedig második lett, így a rivális kezd először otthon, ő a kedvezményezett. Csakúgy, mint tavaly, idén is az egyik fél második győzelméig tart a párharc. Az első meccset péntek 20 órától vívják. A második találkozót május 29-én (szerda) 18 órakor a Pick Arénában lesz terítéken.

Amennyiben szükséges harmadik találkozó, akkor azt május 31-én (péntek) 20 órakor játsszák le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.