Sport

A Veszprém ünnepelhetett bajnoki címet Szegeden

A Veszprém ünnepelhetett bajnoki címet Szegeden

2023. június 9., péntek
A Veszprém ünnepelhetett bajnoki címet Szegeden

A Szegedből Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégektől Omar Jahja hiányzott az idény utolsó mérkőzésén. Természetesen csordultig megtelt a Pick Aréna a döntő utolsó mérkőzésére.

Két kihagyott lehetőség és két veszprémi gól indította a találkozót, így az ötödik perc közepén Alexandre Blonz hétméteres gólja nyugtatónak sem volt rossz. Ameddig a vendégek gyors két-három passzos támadással igyekeztek a kapuba találni, addig a szegediek lassították a játékot. Mégis a kékek hibáztak többet, így a 10. percben, amikor már négy góllal vezetett a Veszprém Juan Carlos Pastor időt kért. Az időkérés után a különbség ugyan nem nőtt tovább, de csökkenni sem csökkent, ameddig a bakonyiak a félidő feléig egy támadást hibáztak, a szegediek négyet. (15. perc: 5-9)

Fotók: MTI/Ujvári Sándor

Előbb Ligetvári Patrikot küldték ki a játékvezetők két percre, majd röviddel utána Ilic Zorant is, ami esélyt kínált a felzárkózásra. Mindkét szabálytalanság után Alexandre Blonz talált a kapuba hétméteresről, amivel kettőre csökkent a különbség. Bár az első kiállítást rutinosan lepörgették a Veszprémiek, gólt nem szereztek belőle, nem úgy a túloldalon Mario Sostaric, amivel egyre jött vissza a Szeged. Momir Ilic nem is várt az időkéréssel. Egy gyors gólváltás és Mirko Alilovic védése után a 21. percre esély nyílt a szegedi egyenlítésre, Mario Sostaric nem is hibázta el. A lendület pedig nem hagyott alább. Egy újabb remek védekezés után Borut Mackovsek ziccere már a szegedi vezetést jelentette, sőt, Imanol Garciandia ezt megtoldotta még egyel. A hosszú veszprémi gólcsend végére egy ziccer és egy hétméteres gól tett pontot, amivel kiegyenlítettek. (25. perc: 12-12)

Az idegek csatáját csak fokozta, hogy előbb az óra nullázódott az eredményjelzőn, ami miatt másfél percig állt a játék, majd egy veszprémi szabálytalan cserét videóztak közel három percig a zsűriasztalnál. Közben viszont egy szegedi gól és Mirko Alilovic védése újabb lehetőséget nyitott, hogy ismét két góllal vezessenek a kékek, ezt emberelőnyben Alexandre Blonz váltott gólra. A félidő végén Mirko Alilovic hozott még egy bravúrt, de idő már nem maradt az újabb szegedi gólra. (I. félidő: 14-12)

Szeged, 2023. június 9. A szegedi Borut Mackovsek (b) és Matej Gaber (j), valamint a veszprémi Yehia  Elderaa (b2) a férfi kézilabda NB I döntõjének harmadik találkozóján játszott OTP Bank-Pick Szeged - Telekom Veszprém mérkõzésen a szegedi Pick Arénában 2023. június 9-én. MTI/Ujvári Sándor

Két gyors szegedi gól adta meg az alaphangot a második félidőre, így a meccsen először már négy góllal vezettek a hazaiak. Jött azonban a túloldalról a gyors válasz és visszaállt kettőre a különbség. A 38. percben a sormintába Bodó Richárd rontott bele, a túloldalon viszont Rasmus Lauge utat talált a kapuba, majd jött egy újabb hazai hiba támadásban amire Mikita Vailupau hétméteres gólja a válasz. A 40. percben Juan Carlos Pastornak döntetlennél kellett időt kérnie. Nem jöttek a gólok egyik oldalon sem, ennek elsődleges oka a rendkívül koncentrált védekezés volt. A félidő feléig két gól született, az is veszprémi oldalon. (45. perc: 18-20)

Gödörbe került a Szeged, és ezt csak tovább mélyítette, hogy Mikita Vailupau passzívnál, lehetetlen helyzetbe növelte a bakonyiak előnyét. Nem jött a gólra gól, sőt a 49. percben Vladimir Cupara a saját kapuja előteréből talált a hálóba, ezzel már négy volt a szegedi hátrány. A hajrá előtt szétesőben volt a Pick, Juan Carlos Pastor ezt egy újabb időkéréssel próbálta orvosolni. Gólra gól volt a válasz, ami nem a kékeknek kedvezett. A vendégek rutinosan nyújtották a támadásokat, értékes másodperceket nyerve ezzel. Amikor a vége előtt három és fél perccel Bodó Richárd góljára rögtön válaszolni tudott Mikita Vailupau, már sejteni lehetett, hogy nem tudja megvédeni a címét a Pick Szeged. A végén megmaradt a négy gól a két csapat között. (Vége: 27-31)

A Telekom Veszprém két elveszített döntő után a huszonhetedik bajnoki címüket szerezték. Az OTP Bank-Pick Szeged az idei szezonban bajnoki ezüstéremmel, Magyar Kupa ezüsttel és a BL nyolcaddöntőbe jutással zárt.

OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém 27–31 (14–12)
Férfi kézilabda NB I., bajnoki döntő, 3. mérkőzés. Szeged, Pick Aréna. Vezeti: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 6, Gaber, Mackovsek 1, Rosta 2, Szita, Bombac 3. Csere: Alilovic (kapus), Tönnesen, Blonz 5/4, Bánhidi 3, Bodó 2, Garciandía 4, Martins. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Cupara – Vajlupov 9/1, Ilics Z. 1, Remili 2, Pesmalbek 2, R. Lauge 6, Elísson 7/2. Csere: Corrales (kapus), Ligetvári, Elderaa 3, A. Nilsson 1, Sipos, Mahé. Vezetőedző: Momir Ilics.
Hétméteres: 4/4, ill. 4/3.
Kiállítás: 0, ill. 8 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.