Sport

Egy pillantnyi esélye sem volt a Pick Szegednek a Veszprém ellen

Egy pillantnyi esélye sem volt a Pick Szegednek a Veszprém ellen

Fájóan komoly különbség volt a két csapat között

2024. április 19., péntek
Fotó: Vasvári Tamás
Egy pillantnyi esélye sem volt a Pick Szegednek a Veszprém ellen

A szezonban negyedszer találkozott a Szeged és a Veszprém, mindannyiszor a bakonyiak nyertek.

STEPANCIC, Luka; SANDELL, Lukas; CASADO, Agustín
Komoly falat húzott a Veszprém a kapuja elé, a Szegednek nem is sikerült tmennie rajta (Fotók: MTI/Vasvári Tamás)

 

Három kulcsjátékosa, Bánhidi Bence, Szita Zoltán és Emil Imsgard nem volt ott a szegediek keretében. A Szeged ebben a szezonban három meccsen, kétszer a BL-ben és egyszer a szegedi alapszakasz mérkőzésen szenvedett vereséget a Veszprémtől.

A Szeged, a legutóbb a Bajnokok Ligája veszprémi meccsén jól védő Nagy Martinnal kezdett a kapuban, támadásban pedig a hét a hat elleni játékkal próbálták meglepni ellenfelüket. Kevés sikerrel, az ötödik percben már 3-0-ra vezetett a Veszprém. Szerencsére sikerült elkapniuk a ritmust a kékeknek és a 11. percre visszajöttek egy gólra. Annak ellenére, hogy komolyabb tétje nem volt a meccsnek, rangadóhoz illő kemény csata folyt a pályán. A Szeged megnyitotta a védekezését és ez érezhetően nem ízlett a hazaiaknak. Ha kevesebbet hibáznak a szegediek, akár a vezetést is átvehették volna, de mivel hibáztak, a hazaiak pedig ezt kihasználták, a 20. percre elléptek négy góllal. A tíz perces jó periódust nem sikerült megismételnie a Picknek, így a félidő végéig hazaiak komolyabb megerőltetés nélkül növelték és tartották előnyüket. Tegyük hozzá, hogy a játékvezetők sem voltak túl vajszívűek, a félidő utolsó előtti 28 másodpercig hármas emberhátrányban volt a Szeged, elhamarkodottnak tűnő ítéletek után. (I. Félidő: 16-10)

BODÓ Richárd
Nem csak a Szeged, de a játékvezetők sem voltak a helyzet magaslatán

 

A második játékrészre érkezett a szegedi kapuba Mikler Roland, de csodát ő sem tudott tenni. A Veszprém kontrollálta a meccset, az előnyüket tartották, sőt, ha hibázott a Pick, akkor még növelni is tudták azt. A 37. percben Kárpáti Krisztián már nyolcgólos hazai előnynél kért időt, de sajátjait nem sikerült felráznia, a Veszprémet pedig nem sikerült megakasztania. A 44. percben, a hazai közönség legnagyobb örömére már tíz góllal vezetett a Veszprém, és talán nem túlzás azt írni, hogy a szegediek már leginkább a meccs végét várták a legjobban a lelátón és pályán is. Fájóan komoly különbség volt a két csapat között és csak remélni lehet, hogy ez a formaidőzítés miatt van így, mert egy hónap múlva a Magyar Kupában egy hasonló meccs már megalázó lenne. Bár becsülettel küzdött a Szeged, és ha esélye volt, akkor szűkítette a különbséget, de érdemében nem tudott változtatni az eredményen. A végén kilenc gól maradt a két csapat között. (Vége:36-27)

Ezzel a meccsel matematikailag is eldőlt, hogy a férfi bajnokság alapszakaszát a Veszprém nyeri, és ők lesznek a pályaválasztók a bajnoki döntőben, amit a két csapat vív majd május végén.

Férfi kézilabda K&H Liga, alapszakasz, 22. forduló
TELEKOM VESZPRÉM - OTP BANK-PICK SZEGED 36-27 (16–10)
Veszprém, 4680 néző. V: Altmár, Horváth M.
TELEKOM VESZPRÉM: CORRALES – Gasper Marguc 3 (1), J. OMAR 5 (2), REMILI 4, Fabregas 3, el-Dera, Descat 3. Csere: JENSEN (kapus), Ligetvári 1, Casado 2, PESMALBEK 4, Sandell 2, Koszorotov 3, ELÍSSON 4, Végh 2. Edző: Momir Ilics 
OTP BANK-PICK SZEGED: Nagy M. – SOSTARIC 4, Garciandia 4, Kalarash, Mackovsek 1, Jelinic 1, Bombac 2. Csere: Mikler (kapus), Martins 2, Gaber 3, STEPANCIC 4, Frimmel 2, Bodó 3, Szilágyi 1. Edző: Kárpáti Krisztián 
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–1. 10. p.: 4–4. 18. p.: 8–5. 24.p.: 12–7. 30. p.: 16–10. 37.p.: 20–12. 43. p.: 26–16. 50. p.: 29–20. 54. p.: 31–24. Kiállítások: 8, ill. 14 perc. 
Hétméteresek: 3/3, ill. 0/0

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.