Sport

Veszprémben sem volt esélye a Szegednek

Veszprémben sem volt esélye a Szegednek

Kettős verséggel búcsúztak a Kékek a Bajnokok Ligájától

Kibédi Péter
2024. április 4., csütörtök
Fotó: Vasvári Tamás
Veszprémben sem volt esélye a Szegednek

Nem sikerült a szegedi csoda.

REMILI, Nedim
A játék minden elemében a Szeged fölé nőtt a Veszprém a második meccsen is (Fotó: Vasvári Tamás/MTI)

 

Bár ahogy Bánhidi Bence a meccs előtt elmondta, egy sportoló soha nem adja fel, az első, szegedi meccsen elszenvedett hétgólos vereség után az OTP Bank-Pick Szegednek vajmi kevés esélye volt arra, hogy ne a Veszprém készülhessen az Aalborg elleni negyeddöntőre. Ugyanakkor a két csapat meccsének még akkor is tétje van, ha az utcák-terek bajnokságában játszanák.

A visszavágon veszprémi oldalon Gaper Marguc nem volt ott a veszprémieknél, a Pick Szegedből Bodó Richárd és Emil Imsgard maradt ki.

Természetesen telt ház várta a pályára vonuló csapatokat, az első meccs eredménye ellenére Szegedről is szép számmal érkeztek szurkolók. Ők voltak azok, akik a 4. perc elején Szita Zoltán góljának tapsolhattak, igaz előtte a szemüket törölgették, mert Mikita Vailupau három villámgyors góllal nyitotta a meccset. Az összeszedett hátrányt a 10. percre tudták egy gólra csökkenteni a kékek, sőt, sorozatban harmadik veszprémi hiba után esély kínálkozott az egyenlítésre, de nem sikerült a kapuba találniuk. Lassan, talán túlságosan is megfontolva szőtte támadásait mindkét csapat, és bár a Pick ismét megközelítette egyetlen gólra az ellenfelét, de a hazaiak különösebb megerőltetés nélkül állították vissza a három gólos különbséget. Kárpáti Krisztián hiába kért időt és cserélte be a kapuba Mikler Roland helyére Nagy Martint, nem sokat változott a szegediek játéka. A 23. percben már öt gól volt a két csapat között, jegyezzük meg, a statisztika szerint ekkor a Szeged éppen hattal több technikai hibánál tartott ellenfelénél… A félidő utolsó perceiben a Veszprém már hattal is vezetett, a hétre is esélyük volt, de az utolsó percben összekapta magát a Szeged, és visszajött négy gólra. (19-15)

LIGETVÁRI Patrik; BOMBAC, Dean
Sajnso csak a különbség volt a kérdés a második meccsen is...

 

A második félidőt is egy 3-0-val nyitották a hazaiak, és bár volt még 27 perc a meccsből, egyre inkább elkönyvelhető volt, hogy a Pick kettős vereséggel búcsúzik az idei BL szezontól. A statisztikában hatalmas szakadék tátongott a két csapat között. A technikai hibák különbsége nem változott, de emellett hattal több eladott labda és héttel kevesebb lerohanás gól szerepelt a Szeged neve mellett. Utóbbiból a 40. percben egy gólt szereztek… Minden dicséretet megérdemelnek a szegedi szurkolók akik annak ellenére sem hagyták abba a csapat biztatását, hogy olykor tényleg úgy nézett ki, súlyos, a szegedinél is súlyosabb vereségbe szaladnak bele. Hogy ez nem történt meg az elsősorban annak köszönhető, hogy a bakonyiak a biztos előny tudatában könnyelmű hibákat vétettek, ráadásul a kapuban Nagy Martinnak is volt egy jobb periódusa. Momir Ilic időt kért, és gyorsan visszaállt a különbség hét gólra. Bár próbálta visszatornázni magát a Pick, nem sikerült nekik. A vége ugyanúgy hét gól közte, mint az első meccsen. (Vége: 39-32)

A veszprémiek kettős győzelemmel 76-62-es gólkülönbséggel jutottak a BL negyeddöntőjébe, ahol az Aalborg lesz az ellenelük. A két csapat április 19-én a magyar bajnokság alapszakaszában szintén megmérkőzik egymással Veszprémben.

Momir Ilics: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, minden játékos hatvan percen keresztül küzdött a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, többet nem szeretnék elmondani a találkozóról.
Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten jutott tovább a Veszprém. Ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. Szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, így belementünk egy futós mérkőzésbe, ez a hazaiaknak kedvezett. Voltak fellángolásaink, azonban a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. A folytatásban fizikailag és mentálisan is javulnunk kell. A Magyar Kupában és a bajnokságban próbáljuk majd bebizonyítani, hogy tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.

KÉZILABDA FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged (19–15)
Veszprém, 5057 néző. V: Marín, Garcia (spanyolok)
VESZPRÉM: Corrales – VAJLUPAU 8 (1), REMILI 3, Fabregas 3, Ligetvári, el-Dera, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), J. Omar 4, Casado 2, A. NILSSON 3, PESMALBEK 6, SANDELL 4, Mahé, Koszorotov 1, ELÍSSON 4. Edző: Momir Ilics
SZEGED: Mikler – Sostaric 4 (2), GARCIANDIA 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: NAGY M. (kapus), Kalaras, Gaber 2, Stepancic 3, MARTINS 8, Mackovsek, Jelinic 2, Szilágyi. Edző: Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 10. p.: 6–5. 20. p.: 12–8. 26.p.: 18–12. 35. p.: 23–16. 42. p.: 28–20. 48. p.: 29–25. 52. p.: 32–25. 57. p.: 36–30
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 76–62-es összesítéssel

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.