Sport

Mikler-parádéval előnyben a Pick Szeged a bajnoki döntőben

Mikler-parádéval előnyben a Pick Szeged a bajnoki döntőben

2023. június 2., péntek
Mikler-parádéval előnyben a Pick Szeged a bajnoki döntőben

A hazaiaktól Bogdan Radivojevic, Sebastian Frimmel és Luka Stepancic, a vendégek keretéből Lukács Péter és Omar Jahja hiányzott. A két csapat 189. egymás elleni mérkőzésére készült, 128 veszprémi és 53 szegedi győzelem mellett hétszer döntetlennel zárult a párharc. A legutóbbi két kiírásban a Szeged nyerte a bajnoki döntőt, idén, az előző évek kiírásain változtattak és két meccset kell nyerni, hogy valaki bajnok legyen.

Meglepő, de nem volt telt ház a bajnoki döntő első összecsapásán, erős „háromnegyed” ház várta a pályára vonuló csapatokat.

A Szeged szerezte a mérkőzés első gólját, de a veszprémiek nagyon gyorsan fordítottak, hogy azután ugyanezt megtegye a Pick is. A 8. percben Matej Gaber terült el a miután Dragan Pesmalbek, ha nem is szándékosan, de arcon könyökölte. A rövid ápolás után a szlovén légiós leszédelgett a pályáról, míg a szabálytalanságot elkövetőt két percre kiállították a játékvezetők. Az első percek szigorú és szoros védekezése előbb a vendégeknél billent meg, amit a kékek ki is tudtak használni, gyors gólokkal megléptek 8-5-re, Momir Ilic nem is várt az időkéréssel. (13. perc 8-5)

A várt eredményt azonban ez nem hozta meg a bakonyiaknál. Nem találták a ritmust, na meg Mikler Roland kapujába vezető utat. A remek védekezés góllal vezettek mellett a szegediek kapusa a félidő feléig a kapuja felé érkező lövések több mint felét megfogta-köztük egy hétméterest is hárított. A veszprémiek 11. perc derekán lőtték ötödik góljukat, a következőre viszont közel tíz percet kellett várni, közben a hazaiak ötször voltak eredményesek, és már hat Nagyon egyoldalú volt, ameddig a veszprémieknél arra építettek, hogy Rasmus Lauge mindent megold, ha más nem erőből, addig a túloldalon minden csapatrész átlag felett játszott. A félidő utolsó perceire kezdett magára találni a Veszprém, de ezzel valamelyest kozmetikáztak az eredményen. (I. félidő: 15-11)

Az első félidőt hét védéssel záró Mikler Roland a másodikban tovább javított a statisztikáján és öt perc alatt kétszer is védett, és bár támadásban hazai oldalon akadt egy-két hiba, a négy gólos különbség állandósult a két csapat között. Sokkal stabilabb és ami talán fontosabb, lényegesen precízebb volt a szegediek játéka, rangadón régen látott fölényben uralták a meccset és tartották kezükben az irányítást. (45. perc: 21-17)

A hajrához közeledve Mikler Roland rátett még egy lapáttal, az 50. percben a statisztikai lapot böngészve azt láthattuk, hogy harminc lövésből tizenhármat megfogott, a túloldalon a két kapus összesen hatszor tudott védeni. A rendkívüli kapusteljesítmény teljesen elbizonytalanította a bakonyiakat, akik pedig izgalmakat vártak a hajrától azoknak csalódniuk kellett. A már-már félgőzzel játszó Pick Szeged könnyedén tudta tartani a különbséget, és talán a vártnál is magabiztosabban játszva került előnybe a bajnoki döntőben. Teljes joggal zúgott a Pick Arénában: „INDUL A BUSZ!” (Vége: 31-25)

A két csapat hétfőn este fél 7-kor Veszprémben találkozik ismét a döntő második összecsapásán, amennyiben ott is nyer a Szeged, akkor bajnok, ha veszprémi siker születik, akkor jövő héten pénteken este 8 órakor Szegeden rendezik a mindent eldöntő mérkőzést.

Mikler Roland értékelte a meccset:

Veszprémi részről Ligetvári Patrikkal beszélgettünk:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.