Sport

Csak megizzasztani tudta a Veszprémet a Pick Szeged a kupadöntőben

Csak megizzasztani tudta a Veszprémet a Pick Szeged a kupadöntőben

A szezon legszorosabb rangadója volt, de így sem volt igazi esélye a kékeknek

2024. május 19., vasárnap
Fotó: Bodnár Boglárka
Csak megizzasztani tudta a Veszprémet a Pick Szeged a kupadöntőben

Bár szorongatott a Pick Szeged, komolyabb esélye nem volt arra, hogy megnyerje története nyolcadik Magyar Kupáját. A Telekom Veszprém harmincegyedszer nyerte meg a kupát.

Bár nem volt telt ház Tatabányán, a hangulatra nem lehetett panasz a Magyar Kupa idei döntőjében sem (Foró: SzegedMA)

 

A veszprémiek közül Gasper Marguc sérülés miatt nem volt ott a keretben, szegedi oldalról Gleb Kalaras hagyta ki hasonló okok miatt a döntőt. A Szeged szakmai stábja a Mikler Roland, Nagy Martin kapuspárosnak szavazott bizalmat, Emil Imsgard csak a lelátón kapott helyet.

Bár minden esélye megvolt a Szegednek arra, hogy jól, akár vezetéssel kezdje a kupadöntőt, de még az egyébként pontatlanul kezdő veszprémieket is túl tudták szárnyalni a hibák számában. Hiába mutatott be több bravúrt is Mikler Roland a kapuban, elől nem működött jól a támadás, így a 10. percben már hárommal mentek a bakonyiak. Nem volt magas a játék színvonala, jobbára egymás hibáit használták ki a csapatok-abból pedig volt bőven. A 12. percben Borut Mackovesk gólja után egyre zárkóztak a kékek, de elég volt két egymás után elkövetett gyermeteg hiba és pillanatok alatt visszaállt a három gólos különbség. Nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez a Pick, ezt látva szegedi tréner, Kárpáti Krisztián időt kért. Sajnos a különbség nem hogy csökkent volna, de a 21. percben először volt négy gól a két csapat között. De volt még fordulat a térfélcseréig. A 27. percre sikerült ismét egyre zárkóznia a kékeknek, köszönhetően elsősorban Miguel Martins és Mario Sostaric játékának. Így az utolsó percekben ismét lett volna esélye a Szegednek a fordításra, azonban néhány-fogalmazzunk finoman-érdekes játékvezetői ítélet ezt megakadályozta. (I. Félidő: 15-16)

BÁNHIDI Bence; FABREGAS, Ludovic
A küzdelemre nem lehetett panasz, de a játék színvonala nem voolt magas (Fotó: MTI)

A térfélcsere után is inkább a küzdelem volt a nagyobb, a játék színvonala továbbra is hagyott némi kívánnivalót maga után. A lehetőség adott volt a fordításra szegedi oldalon, de még az egyenlítés sem jött össze. Folyamatosan ott táncoltak a határán, de rendre akkor hibáztak, amikor nagyon nem kellett volna. A 44. percben Dean Bombacnak az arcát találta telibe Nedim Remili, a játékvezetők teljesen jogosan mutatták fel a piros lapot a veszprémiek francia légiósának. A kiállítás nemhogy nem rázta meg a bakonyiakat, inkább ők kezdtek el koncentráltabban játszani és visszaállították a két-három gólos különbséget. A hajrában hét a hat elleni játékra állt át a Szeged, amivel nagyon gyorsan ötre kúszott a különbség. Szívósan küzdött ugyan a Pick, de kettőnél közelebb már nem tudott jönni a veszprémiekhez. (Vége: 30-33)
 

A szegediek a huszonötödik kupadöntőjüket játszották és a tizennyolcadik ezüstérmüket szerezték, a veszprémiek harmincegyedszer hódították el a trófeát.


 

A két csapat pénteken ismét találkozik egymással Veszprémben, ahol megkezdődik a két győztes mérkőzésig tartó bajnoki döntő.

KÉZILABDA, FÉRFI MAGYAR KUPA, DÖNTŐ
OTP Bank-Pick Szeged–Telekom Veszprém (15–16)
RÉSZLETES JEGYZŐKÖNYVHAMAROSAN

A 3. HELYÉRT:
HSA NEKA–DABAS KC 32–27 (15–13)

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.