Sport

Nincs könnyű helyzetben a Szeged-Csanád GA a feljutás tekintetében

Nincs könnyű helyzetben a Szeged-Csanád GA a feljutás tekintetében

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 17., szombat
Nincs könnyű helyzetben a Szeged-Csanád GA a feljutás tekintetében

A Szent Gellért Fórumban elszenvedett Ajka elleni vereség egy nagyon hosszú, 13 bajnokiból álló veretlen szériának vetett végett, a kapott gólnélküli sorozat 592 játékpercet számlált mielőtt bevették a szegediek kapuját. A fő probléma pedig, hogy nőtt a hátrány a feljutást érő pozíciókhoz képest.

Fotó: Gémes Sándor

 

A Vasas elleni gólnélküli döntetlennel kezdte az évet a Szeged, ami akkor ért volna igazán sokat, ha a hazai mérkőzésen sikerült volna bezsebelni a három pontot. Ugyan az angyalföldiek is botlottak a Budafok otthonában, de ugyanannyi játszott meccsel három pont az előnyük a Tisza-partiakhoz képest.

Ebben az esetben pedig még nem is a feljutást érő helyekről beszélünk, hiszen azt csak az első két pozíció biztosítsa. A listavezető Nyíregyháza 47 pontos, ami 13-al több mint a Szeged-Csanád Grosics Akadémia által gyűjtött egységszám. A második Győr 8 pontra a szegediektől 20 találkozót követően.

Az továbbra is elmondható, hogy a Szeged az egyetlen veretlen csapat idegenben. Mindkét vereség hazai pályán jött: a Csákvár és az Ajka ellen.

Ahogyan sokan kiemelik, nem is a vereségek, hanem a döntetlenek számával akad probléma, amiből jelenleg 10 áll a Szeged neve mellett. Első példaként mindenkinek a Siófok elleni iksz ugorhat be, amikor hiába volt 80 percet emberelőnyben a Szeged, akkor sem tudta legyőzni a tabella hátsó régiójában küzdő csapatot.

 

A Gyirmót következik

Nincs megállás: vasárnap 14 órától a Gyirmót vendége lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Nehéz mérkőzésre van kilátás, hiszen a hazai csapat a hatodik helyen, mindössze négy pont lemaradásban lohol a Tisza-partiak után.

A Szent Gellért Fórumban 1-1-es döntetlennel zártak a felek augusztusban.

Az összecsapást megelőzően Germán Tamás csapatmenedzser beszélt arról, hogy a jó karakterű játékosok tudják, minden vég egy új kezdet, ezért most kell megmutatniuk, milyen fából is faragták őket.

Természetesen mindenki csalódott, rosszul érintett bennünket a vereség. Úgy gondolom, az igazán jó karakterek tudják, hogy minden vég egy új kezdet. Hiszem, hogy zömmel ilyen játékosok alkotják csapatunkat, ezért a megfelelő tanulságokat levonva egy új győzelmi széria építésébe kezdünk 

- nyilatkozta Germán Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.