Sport

Oda a veretlenségi sorozat: hazai pályán maradt alul a Szeged-Csanád GA

Oda a veretlenségi sorozat: hazai pályán maradt alul a Szeged-Csanád GA

Két meccsen egy pontot szereztek a szegediek az Ajka ellen

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 11., vasárnap
Oda a veretlenségi sorozat: hazai pályán maradt alul a Szeged-Csanád GA

A 2024-es évben bajnoki mérkőzésen első alkalommal léphetett a Szent Gellért Fórum gyepére a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Hétfőn kezdte meg tavaszi szereplését a szegedi együttes: a Vasas elleni rangadó egy gólnélküli döntetlennel zárult. A tavalyi bronzérmes Ajka érkezett a Tisza-partra, amely a találkozót megelőzően a Merkantil Bank Liga 16. helyén tanyázott.

Márkvárt Dávid fáradhatatlanul robotolt a középpályán. (Fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia)

 

A felek augusztusban egy 0-0-ás döntetlenre végeztek egymással.

A szegediek veretlenségi sorozata már 13 meccset számlál, az összecsapás előtt 570 játékperce nem kaptak gólt. Mivel a Vasas 3-1-re nyerni tudott Mosonmagyaróváron, ideiglenesen átvette a harmadik helyet a Szegedtől.

Két új igazolás is kezdőként mutatkozhatott be a szegedi publikum előtt: Zuigéber és Klausz is megkapta a bizalmat a szakmai stábtól.

Öt perc sem telt el, amikor egy szegedi szabadrúgást fejelt ki az ajkai védelem, majd éppen Zuigéber Ákos volt az, aki kapásból tette próbára Szabadost, a kapus bravúrral hárította a távoli bombát. Az összecsapás első perceiben a mezőnyben mindkét csapat próbálta szervezni saját játékát.

A 16. perc egy még nagyobb hazai helyzetet hozott: egy gyönyörű, egyérintős szabadrúgás-kombinációt mutatott be a Szeged, a centerezés végén Klausz Milánt találta a labda, aki három méterről nem tudta begyötörni a játékszert. Néhány perccel később, szinte a semmiből majdnem megszerezte a vezetést az Ajka: Borsos Filip találta el a kapufát. A találkozó 21. percében Nagy Mihály cselezett a jobb lábára a tizenhatoson belül, Tóth Bence pedig buktatta, a megítélt tizenegyest maga a sértett értékesítette.

592 játékperc után kapitulált ismét a Szeged-Csanád Grosics Akadémia védelme.

Az első játékrész második fele inkább szólt a kemény párharcokról, és a kapkodó játékról, mintsem a szép fociról. Három perccel a félidő vége előtt a Zuigéber-Szabados párharc második felvonása következett. Ismét a tizenhatoson kívülről próbálkozott a szegedi játékos, de ezúttal is résen volt az ajkai hálóőr.

Félidőben: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 0-1.

Akadtak nehézségek az első félidőben, komoly feladat állt a szegediek előtt. (Fotó: Gémes Sándor)

 

Nem sokkal a folytatás után Haris Attila veszélyeztetett: a szegedi 8-as 19-20 méterről kísérletezett, lövése egy fél méterrel kerülte el a rövid felsőt. Az 57. percig kellett várni a következő feljegyezhető eseményig: a fehér mezes vendégek vezettek egy kontrát, melynek végén Szarka Ákos gyengére sikerült lövését fogta Molnár F. Tamás.

Hatalmas gólhelyzet maradt ki a 63. percben: Zuigéber kapott egy remek labdát, ezúttal sokkal közelebbről lőtt, de ezúttal is túl járt az eszén Szabados, aki egy remek védést mutatott be közvetlen közelről.

Tíz perccel később 0-2-re módosult az állás: körülbelül tizenkét méterről lőhetett kapura Tajthy Tamás, akinek kísérlete megpattant, a labda Molnár felett a kapuba pörgött. A második bekapott gól végérvényesen rányomta bélyegét a találkozóra, a meccs egyre inkább veszített lendületéből. A végén még egy Molnár F. Tamás védés mentette meg a hazaiakat egy még súlyosabb vereségtől. Papp Áron a hosszabbítás végén egy hatalmas ziccert hibázott, többször lőhetett volna, inkább cselezett, végül Szabados védte kísérletét.

Végeredmény: Szeged-Csanád Grosics Akadémia – FC Ajka 0-2.

 

 

Merkantil Bank Liga 20. forduló, Szeged, Szent Gellért Fórum, 1243 néző, vezette: Zierkelbach Péter (Dobos Dávid, Vrbovszki Pál)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - FC Ajka 0-2 (0-1)
Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Molnár-Farkas – Gera N. (Papp Á., 65.), Szilágyi Z., Tóth B., Kővári (Magyar Zs., 81.) – Zuigéber, Haris, Márkvárt, Óvári (Nagy R., 71.) – Bíró B. (Nyári, a szünetben), Klausz M. (Borvető, a szünetben).  Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
FC Ajka: Szabados I. – Tóth G., Jagodics, Tar, Csemer – Fiáth (Babos, 84.), Csizmadia, Tajthy (Kenderes, 84.) – Zsolnai (Pantovics, 68.), Nagy M. (Szarka, 54.), Borsos F. (Sejben V., 68.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Nagy M. (22., 11-esből), Tajthy (72.)


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.