Sport

Gólnélküli döntetlen a rangadón - 570 perce nem kapott gólt a Szeged

Gólnélküli döntetlen a rangadón - 570 perce nem kapott gólt a Szeged

Nem bírtak egymással a felek, megszületett a 10. szegedi döntetlen a szezonban

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 5., hétfő
Gólnélküli döntetlen a rangadón - 570 perce nem kapott gólt a Szeged

Csúcsrangadóval kezdődött a tavaszi szezon Angyalföldön: a Vasas a Szeged-Csanád Grosics Akadémiával csapott össze. A két csapat egy egészen parádés, hétgólos meccset játszott augusztus elején a Szent Gellért Fórumban, akkor a szegediek örülhettek a 4-3-as leosztásnak. A Szeged egy tíz éves átkot tört meg akkori sikerével.

A küzdelemre nem lehetett panasz. (Fotó: Földi Imre)

 

Az odavágó hat gólszerzője közül négyen kezdtek ezúttal: Szilágyi, Papp és Borvető vendég illetve Radó (duplázott nyáron) hazai oldalon. Zuigéber Ákos kezdőként debütálhatott a Szegedben. A Vasas szlovák játékosa, Jozef Urblik volt az egyetlen légiós a csapatok által nevezett meccskeretekben.

Egy hely és mindössze egy pont választotta el a feleket a mérkőzés előtt, bár a Vasas eggyel kevesebb alkalommal lépett pályára. 

A Szeged-Csanád GA veretlen még idegenben az idei bajnoki kiírásban, összességében is egyetlen egy vereséget számlál Alekszandar Sztevanovics gárdája: a Csákvár tudott meglepetést okozni augusztus végén a Tisza-parton.

A szegediek veretlenségi sorozata már 12 meccset számlál, az összecsapás előtt 474 játékperce nem kaptak gólt.

Mindkét csapat lassan, és megfontoltan kezdte a meccset, túl sokat egyik fél sem akart kockáztatni. A labda a legtöbb időt a mezőnyben töltötte, egyik kapu előtere sem forgott veszélyben. Az első helyzetig a 39. percig kellett várni: a szegediek saját nevelése, Papp Áron alakított ki egy vendég lehetőséget, amelyet Haris Attila tűzött kapura, Jova  Levente azonban könnyűszerrel hárította. Egy lövés a hazai oldalról is feljegyezhető volt: a hosszabbításban Radó ívelte lágyan a kapu elé a labdát a megítélt szabadrúgásból, Tóth Milán mindenkit megelőzött, de fejese nem volt eléggé helyezett, így Molnár könnyedén hárította.

Félidőben: Vasas - Szeged-Csanád GA 0-0.

Igyekeztek minden támadást a csírájában elfojtani. (Fotó: SzegedMa)

 

Elkapkodott lehetőségecskék, rossz döntések, illetve gyenge távoli próbálkozások: röviden összefoglalva így festett és telt a második játékrész első 25 perce. Megállapítható, hogy egyik csapat játékfelfogása sem változott az eseménytelen első félidőt követően. A vezetőedzők által eszközölt cserék sem hoztak változást.

A 74. percben Ódor felívelt labdáját Tóth csúsztatta Urblíkhoz, utóbbi 17 méteres lövését Molnár védte. Egy perccel később ismét veszélyeztettek a hazaiak: balról érkezett pontos beadás a 16-oson belülre, Tóth az ötös vonalára visszamozogva üresen fejelhetett, de jobb alsóba tartó kísérletét Molnár védeni tudta.

A végén jöhetett volna a slusszpoén: a legnagyobb szegedi helyzet a 92. percben adódott Magyar előtt, akinek lövését bravúrral hárította Jova Levente. Könczey szépen felfutott a támadással, majd okosan centerezett a második hullámban érkező csapattársának. Gól azonban nem született. 

Megmaradt a Szeged egy pontos előnye a riválisával szemben.

Végeredmény: Vasas - Szeged-Csanád GA 0-0.

 

VASAS–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-0 (0–0)
Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 1326 néző. Vezeti: Antal Péter (Máyer Gábor, Nagy Viktor)
VASAS: Jova – Ódor, Otigba, Baráth – Girsik A., Urblík, Hidi M, Doktorics – Holender (Hinora, 66.), Tóth M., Radó (Zimonyi, 78.). Vezetőedző: Desits Szilárd
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Molnár F. T. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Kővári – Papp Á. (Magyar Zs., 84.), Haris (Nyári P., 73.), Márkvárt, Zuigéber (Óvári Zs., 73.) – Borvető (Klausz M., 56.), Gajdos (Bíró B., 56.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.