Sport

Nem áll szándékában távozni a Pick Szeged kiszemeltjének

Nem áll szándékában távozni a Pick Szeged kiszemeltjének

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 6., kedd
Nem áll szándékában távozni a Pick Szeged kiszemeltjének

Közel sem rózsás a Kolstad pénzügyi helyzete: a norvég csapat jelenleg is tárgyal a sztárjátékosaival a jövőről, ám hét klasszisnak is lehetősége van arra, hogy a fizetéscsökkentések miatt még ebben a hónapban felbontsa a szerződését, és március 1. előtt elhagyja a klubot. Közéjük tartozik Sander Sagosen és Magnus Abelvik Rød is, utóbbit a norvég sajtó már nagyon komolyan összeboronálta a Pick Szegeddel. A korábban a Szegeddel szintén szóba hozott Sagosen azonban elmondása szerint kitölti élő szerződését a norvég klubbal.

Február 15-én láthatjuk játszani a Pick Arénában.

 

Jostein Sivertsen a norvég klub vezérigazgatója azt mondta, hogy idéntől egy fenntartható gazdasági rendszer kialakításán dolgoznak. Remélték, hogy minden klasszis marad, arra a kérdésre viszont, hogy felbontotta-e már most valaki a szerződését a játékosok közül, nem szeretett volna válaszolni.

Nem akarom kommentálni azt sem, hogy Rød Szegeden folytatja a pályafutását. Március 1-ig még van majdnem egy hónapunk, és sok minden fog történni. Próbáljuk kijátszani a kezünkben lévő kártyákat, amikor a legjobb játékosainkkal tárgyalunk. Szeretnénk megtartani, akit lehet, meglátjuk, sikerül vagy sem.

A kézilabda hírekben jártas és megbízható Handball-Planet írta meg, hogy a sztárirányító 2027 nyaráig nem vált klubot. A 29 éves játékos további három évig, tehát aktuális szerződése végéig maradna a Kolstad kézilabdázója.

Megkötöttünk egy szerződést, ami további három évre érvényes, és én ezt kitöltöm. Büszke vagyok rá, hogy ezt elértem, és tovább építhetem ezt a projektet

- nyilatkozta Sander Sagosen.

A játékos a következőt mondta arról, hogyan is döntötte el:

Számomra nem igazán volt kérdés, mindig is ez volt a vágyam. Fantasztikus volt az ősz, élmény volt a részesének lenni. Úgy gondolom jó kézilabdát játszunk és öröm együtt játszani ezzel a csapattal. Tehát részemről nem volt hezitálás, ez a projekt működőképes, és építeni fogjuk évről évre.

 

Tudják Szegeden, hogy nem elérhető? Már más lenne a kiszemelt?

A norvég VG, online lap szerint  a svéd világklasszis, Jim Gottfridsson lehet a befutó Szegeden. A sztárirányító esetében kész tényként kezelik, hogy 2025 nyarán érkezik a Pickhez. A játékost korábban is összeboronálták már a Pick Szegeddel, akkor azonban maga a klub és a játékos is cáfolta ezeket a híreket.

Akármi is történik, izgalmas hónapok állnak a Pick Szeged előtt.

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.