Sport

Mikler Roland: bízom benne, hogy mindenki kétszáz százalékkal hajt majd az első perctől kezdve

Mikler Roland: bízom benne, hogy mindenki kétszáz százalékkal hajt majd az első perctől kezdve

A csapat fókuszában a Kolstad elleni meccs

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 14., szerda
Mikler Roland: bízom benne, hogy mindenki kétszáz százalékkal hajt majd az első perctől kezdve

Az OTP-Bank Pick Szeged a Kolstad ellen kulcsfontosságú meccsen lép pályára a PICK Arénában csütörtökön 18.45-től a Bajnokok Ligájában. Jelenleg továbbjutást érő ötödik helyen a csapat. Mikler Roland a klubnak adott interjút a találkozót megelőzően.

 

 

Gyöngyösön egy 35-33-as vereséggel kezdte a tavaszt a Pick Szeged, erre a meccsre emlékezett vissza szegedi kapuslegenda.

Mindenhol volt a fejünk, csak éppen ott nem, ahol kellett volna. Talán ha kettőt edzettünk közösen az Eb után, ahol a csapatból többen érdekeltek voltak a záró hétvége helyosztóin, így pedig nem lehet nyerni Gyöngyösön sem. Ez nehéz ügy, hiszen az ilyen nagy tornák után muszáj pihenőt adni, egyébként fásult lesz a keret, viszont a közös felkészülésre is kell időt szánni.

2024 első hazai, egyben első BL meccse következik csütörtökön a Kolstad ellen. A Norvégiában lejátszott összecsapásról sok kellemes emléke nem lehet Mikler Rolandnak és a csapatnak hiszen a Szeged egy 37-24-es vereséget szenvedett.

Az ott mutatott játékból semmit nem lehet tanulni, szétestünk már az első tíz percben, onnantól kezdve nem volt közünk a meccshez. Ezt nem lehet megtenni: a mérkőzés a nulladik percben kezdődik, pláne a Kolstad ellen, amely olyan gárda, hogy ha megérzi a „vérszagot”, akkor az utolsó leheletéig megy, ha hússzal is lehet, akkor hússzal akar nyerni. Ez most nem történhet meg, egyrészt azért, mert szükségünk van még pontokra, másrészt pedig azért, mert december után játszahatunk ismét hazai közönség előtt, akiket ki szeretnénk szolgálni. 

A továbbjutás is szóba került, a kérdés, hogy mennyi pont szükséges még hozzá.

Az attól függ, mi a cél. Bár a hatodik hely is továbbjutást ér, nem erre készülünk, szeretnénk feljebb zárni a csoportban, megkönnyítve a folytatást. Négy meccsünk van még hátra, szerintem ezeken négy pontot tudunk szerezni – meglátjuk, az mire lesz elég.

Hogyan lehet felkészülni az ellenfélre?

Látjuk a videós elemzésekből, hogy kinek van a legjobb lövése, így megvan az a rangsor, amely alapján tudjuk, kire kell a legtöbbet figyelni. A taktikánk is úgy szól, hogy aki gyengébb formában van, annak több lehetőséget adunk, a legjobbak esetében pedig próbáljuk elzárni a területeket.

A fő kérdés: milyen állapotban, passzban a csapat a BL-rangadó előtt.

A gyöngyösi bajnokin túlléptünk, már a Bajnokok Ligája jár a fejekben. Látom a többieken, hogy dupla tempóban ver a szívük, a mutatott teljesítmény is épül, javul edzésről edzésre, így bízom benne, hogy mindenki kétszáz százalékkal hajt majd az első perctől kezdve.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.