Sport

Számítani lehetett a szoros, de nem a vesztes meccsre

Számítani lehetett a szoros, de nem a vesztes meccsre

Pick Szeged vereség a tavaszi rajton

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 3., szombat
Számítani lehetett a szoros, de nem a vesztes meccsre

A HE-DO B.BRAUN Gyöngyös otthonában kezdte a tavaszi szezont az OTP-Bank Pick Szeged, amely az Európa-bajnokság miatt nem sokat tudott együtt készülni válogatott játékosaival. Ezzel szemben a hazaiak sokkal pihentebben és több közös edzéssel a hátuk mögött várhatták az évnyitó bajnokit. Szegeden kilenc gól volt a felek között: 37-28-ra nyerte hazai meccsét a Pick Szeged.

Bánhidi Bence a kezdőben kapott helyet, annak ellenére, hogy az Eb-t végig robotolta a szegedi csapatkapitány. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

A Pick a második, a Gyöngyös a nyolcadik helyről várta az összecsapást. A Szeged négy győzelemmel, az ellenfél négy nyeretlen mérkőzéssel zárta 2023-at.

A meccs első gólját Ubornyák lőtte, ezzel megszerezve a vezetést a hazaiak számára, egy Stepancic által eladott labdát használt ki a Gyöngyös. Éppen a horvát volt az nem sokkal később, aki az OTP-Bank Pick Szeged első idei gólját szerezte. Intenzíven és pontos játékkal kezdtek a sárga mezes hazaiak, akik a meccs 6. percében 5-2-re vezettek, egy négy gólos sorozatot dobva. Fordult a kocka azonban az ezt követő percekben: 7-6-ra sikerült a Kékeknek a javukra fordítani az állást. A félidő második felére két gólos hátránnyal fordulhattak a szegediek. (10-8)

Továbbra is folyt az adok-kapok, mindkét csapat védekezése hibákkal teletűzdelve funkcionált, de ez betudható volt a téli szünet utáni meccshiánynak, és összecsiszolatlanságnak. Öt perccel a szünet előtt alakult ki a legnagyobb különbség a felek között: de nem úgy, ahogyan a legtöbben számítottak rá. A Gyöngyös 15-11-re vezetett Kárpáti Krisztián legénységével szemben, aki azonnal időt is kért a problémák orvoslására. A hátrányt valamelyest sikerült csökkenteni, de továbbra is egy több gólos hátrány várt ledolgozásra a második félidőben.

Félidőben: HE-DO B.BRAUN Gyöngyös - OTP-Bank Pick Szeged 18-15.

Mackovsek a szlovén válogatott egyik legtöbbet játszó mezőnyjátékosa volt a kontinenstornán, néhány percet ezen a találkozón is pályán töltött.

 

Ahogy az első, úgy a második játékrész is hazai találattal indult: öt gólos hátrányba került a Pick Szeged. Emil Imsgard védéseivel, és a kínálkozó lehetőségek értékesítésével elkezdett zárkózni a Pick. Kilenc perc telt el a szünet után, mikor már "mindössze" egy gól volt a szegedi deficit. Egyenlítésért támadhatott a Pick Szeged, de nem sikerült az egyenlítés a 42. percben, sőt a következő két támadást is elrontották pontatlanság miatt a szegediek. A döntetlen helyett ismét három góllal ment a Gyöngyös. A mérkőzés háromnegyedénél két gól volt a felek között, köszönhetően a hazaiak kapusának, Tomic teljesítményének is. (26-24) 

Pontatlan támadásvezetések, kihagyott ziccer, kihagyott hetes: a szerencsének köszönhetően "csak" három góllal vezettek a hazaiak. A Pick Szegedből egy valami nagyon hiányzott, és az a koncentráció volt. Hét perccel az összecsapás vége előtt hetest védett Imsgard, aki a testi épségét sem féltette: Varsandán Milán fejbe találta, villant is a piroslap. Négy perccel a vége előtt még mindig nem sikerült a szegedi egyenlítés, a hazaiak nem fáradtak el a nagy iramban, továbbra is tartották előnyüket. 33-32 állt az eredményjelzőn, amikor kevesebb, mint két perc volt hátra. Volt még egy kétségesen megítélt hetes a hazaiak javára, akik mesterien ölték az időt a szegedi kapu előtt. Végül az egyenlítés közvetlen közelébe sem került a Pick az utolsó két percben.

2022. április 10. után ismét kikapott Gyöngyösön az OTP-Bank Pick Szeged.

Végeredmény: HE-DO B.BRAUN Gyöngyös - OTP-Bank Pick Szeged 35-33.

K&H férfi kézilabda liga NB I., 14. forduló, Gyöngyös, Gyöngyösi Sportcsarnok
HE-DO B.BRAUN Gyöngyös - OTP-Bank Pick Szeged 35-33 (18-15)
HE-DO B.BRAUN Gyöngyös: Tomic A., Podoba J., Nkousa D., Ubornyák D., Potisk M., Jaros O., Varsandán M., Hegedűs M., Lakosy M., Bodor M., Schmid P., Edwards O., Gráf M., Jóga N., Pietruszko T., Kovács G., vezetőedző: Bíró Balázs
OTP-Bank Pick Szeged: Imsgard E., Mikler R., Stepancic L., Bodó R., Martins S., Jelinic M., Szita Z., Sostaric M., Frimmel S., Bánhidi B., Kalarash G., Garciandia A. I., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Kiállítás: BodorM. ('18), Ubornyák D. ('33), Hegedűs M. ('38), Varsandán M. ('53 piros lap) illetve Bodó R. ('13), Mackovsek B. ('22, '34), Bánhidi B. ('28)
Hétméteres: 5/8 illetve 6/8

Február 10-én nem lép pályára a Pick Szeged, az FTC által kért halasztás miatt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.