Sport

A Gyirmót otthonában ért el gólnélküli döntetlent a Szeged

A Gyirmót otthonában ért el gólnélküli döntetlent a Szeged

A szezon 11. szegedi döntetlene volt ez. Továbbra is probléma a gólszerzés.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. február 18., vasárnap
A Gyirmót otthonában ért el gólnélküli döntetlent a Szeged

Nyeretlen még az idei évben a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: egy gólnélküli döntetlen a Vasas ellen és egy 2-0-ás vereség az Ajka ellen a szegediek mérlege. Ismét nem állt könnyű feladat a Tisza-partiak előtt, akik továbbra is a negyedik helyről vágtak neki a hatodik helyezett Gyirmót elleni találkozónak. A feleket 4 pont választotta el a tabellán a mérkőzést megelőzően.

A támadójáték továbbra is akadozik. (Fotó: Gyirmót FC Győr)

 

A legutóbbi hazai bajnoki egy 13 meccset számláló veretlenségi sorozat szakadt meg. A széria során 592 játékpercig nem kapitulált a Szeged-Csanád Grosics Akadémia védelme. Idegenben viszont továbbra is veretlen a szegedi alakulat, hiszen mindkét botlás a Szent Gellért Fórumban fordult elő, a Csákvár és az Ajka ellen.

A Szent Gellért Fórumban 1-1-es döntetlennel zártak a felek augusztusban.

Germán Tamás csapatmenedzser szerint a jó karakterű játékosok tudják, minden vég egy új kezdet, ezért most kell megmutatni, milyen fából faragtak minket - hangzott el a klubnak adott interjúban.

Alekszandar Sztevanovics hat változtatást eszközölt az előző fordulós, vereséget szenvedő kezdőcsapatán.

 

Egyik csapat sem esett neki a másiknak, kimondottan finoman puhatolózva vágtak neki a felek a találkozónak. A szegediek több alkalommal jutottak el az ellenfél tizenhatosán belülre, azonban helyzet vagy lövés egyik alkalommal sem alakult ki. A hazaiak is próbálkoztak, azonban az idei szezonban igen szilárdon működő szegedi védelem mögé nem igazán tudtak kerülni. Több mint 20 perc eltelt az összecsapásból és továbbra sem volt feljegyezhető lövés sem a hazaiak sem a vendégek részéről.

Az első félidő második felében járt már a meccs, amikor először felkaphatta a fejét az ember: a hazaiak vezettek egy baloldali támadást, melynek végén érkezett a centerezés élesen a szegedi kapu elé, Tóth Bence tudott tisztázni. Több mint fél óra után mit sem változott a játék képe: mezőnyben zajlott a játék, hibák mindkét oldal voltak. Az első játékrész utolsó percében láthatták a nézők az első kaput eltaláló lövést: hazai oldalról kísérleteztek, azonban Molnár-Farkas Tamás könnyűszerrel hárította a tizenhatoson kívülről érkező lövést.

A félidőben: Gyirmót FC Győr - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.

Nem sok helyzet adódott az első félidőben.

 

Új félidő, megszokott játékkép: hatvan perc lepergett a meccsből úgy, hogy a Szeged továbbra sem próbálkozott lövéssel, a hazaiak is mindössze egyszer találták el a kapufelületet. 

A 63. percben Medgyes cselezte be magát az ötösön belülre, éles szögből erős lövéssel tette próbára Molnár-Farkast, aki bele tudott kapni a labdába, és szögletre mentett. Három perccel később Hajdú centerezése után Molnár pöckölt a labdába, ami aztán Tóth Bencéről pattant szögletre. Egyre inkább kezdte átvenni az irányítást a Gyirmót. Egész sokáig kellett várni az első feljegyezhető szegedi lehetőségre: az akció végén Borvető jobb oldali beadása után a hosszún érkező Nyári lőtt, a labda kapu mellé ment egy blokkot követően. Három perccel a vége előtt Palicsár lövését Hársfalvinak kellett vetődve hárítania, ez volt az első kaput eltaláló szegedi lövés. A hosszabbításban Haris Attila próbálkozott még szabadrúgásból, de Hársfalvi azt is fogta.

A végeredmény: Gyirmót FC Győr - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0.
 

LABDARÚGÓ NB II, 21. FORDULÓ
GYIRMÓT FC GYŐR – SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0-0 (0-0)
Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 586 néző előtt, vezette: Zimmermann Márió (Szalai Balázs, Szécsényi István)
GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi – Lányi, Hudák D., Csörgő, Hajdú Á. – Kovács D., Szőke (Takács R., 78.) – Medgyes Z., Soltész D. (Kicsun, 78.), Madarász – Adamcsek (Molnár J., 62.) Vezetőedző: Tamási Zsolt
SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA: Molnár-Farkas T. – Könczey, Horváth M., Tóth B., Gera N. – Magyar Zs. (Márkvárt, 78.) – Papp Á. (Óvári, 66.), Haris, Gajdos (Nyári, 66.), Zuigéber (Palincsár, 78.) – Borvető Á. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia gólképtelen maradt a következő csapatok ellen az idei szezonban:

  • Ajka
  • Csákvár
  • Siófok
  • Vasas

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.