Sport

Bravúros szegedi pontszerzés Kielcében

Bravúros szegedi pontszerzés Kielcében

2023. október 19., csütörtök
Bravúros szegedi pontszerzés Kielcében

A szegediek keretéből Szita Zoltán, Nagy Martin, Borut Mackovsek és Szymon Dzialakiewicz, a hazaiaktól Andreas Wolff és Alex Dujshebaev hiányzott. Telt ház várta a Kékeket Kielcében, a lelátón egy maroknyi, de annál lelkesebb szegedi szurkoló is ott volt a csapat szezonbeli ötödik BL meccsén.

A Pick Szeged előző meccse, a múlt héten a norvég Kolstad otthonában már húsz perc után eldőlt, a skandinávok „szétfutották” a szegedieket, védőkkel alig találkoztak, sorozatban lőtték a gólokat. Az már az elején érezhető volt, hogy most ez egy egészen más meccs lesz. Szigorúan védekezett mindkét csapat, a támadásoknál a Pick tűnt koncentráltabbnak, így nem meglepő, hogy a félidő felénél 7-5-re vezettek. A játékrész második fele sem a Kielcéről szólt. A kapuban Mikler Roland fontos labdákat fogott, elől a társak kitűnően húzták szét a falat és rendre góllal zárták a támadásokat. A hazaiak hiába erőltették a gyors játékot sokra nem mentek vele, nem tudták lerohanni a Szegedet. (I. félidő: 14-15)

https://twitter.com/i/status/1715087598467592215

A második félidőben a Kielce gyorsan egyenlített, érezhetően jobban pörögtek, mint az első harminc percben. A vezetést is átvették és az előnyüket stabilizálni is tudták. A félidő felére sikerült összekapnia magát a Szegednek, de felzárkózni nem tudtak, viszont a 2-3 gólos különbség nem nőtt tovább. A kapuba Mikler Roland helyett érkezett Emil Kheri Imsgard, rögtön hozott is két bravúrt, ami lendületet adott a csapatnak, és egy emberelőnyt kihasználva az 51. percben az egész meccsen remeklő Luka Stepancic góljával egyenlített a Pick. Sokáig nem maradt a döntetlen, és bár elment megint kettővel a Kielce, az 55. percben megint döntetlen volt. A hajrában mindkét csapat feszülten játszott, ami a hibák számában is megmutatkozott. Az 57. percben Dean Bombac egy gyönyörű csel után talált a kapuba, amivel jó húsz perc után ismét a Kékeknél volt előny, de csak rövid ideig. Az utolsó perc döntetlenről és szegedi támadással indult és Dean Bombac góllal folytatódott. A lengyelek fél perccel a vége előtt egyenlíteni tudtak, és ugyan válasz nem érkezett rá szegedi oldalról, de a döntetlen mindamellett, hogy igazságos, szegedi oldalról bravúros is. Ráadásul az OTP Bank-Pick Szeged első alkalommal szerzett pontot a Kielce otthonában a BL-ben. (Vége: 27-27)

Mikler Roland: Elsőre szomorkodtunk, de gyorsan realizáltuk, hogy Kilecéből viszünk haza egy pontot, ami még nagyon fontos lehet a későbbiekben. A múlt heti meccset igyekeztünk magunk mögött hagyni, a bajnokin, a Csurgó ellen visszarázódtunk a rendes kerékvágásba. Tudtuk, hogy egy jó meccsel meglepetést is okozhatunk. Nem szomorkodunk, mosolyogva mentünk az öltözőbe. Szomorúak akkor lehettünk volna, ha nem sikerül ponttal hazamennünk.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, 5.FORDULÓ, A-CSOPORT
Barlinek Industria Kielce (lengyel)–OTP Bank-Pick Szeged 27–27 (14–15)

Kielce, Hala Legionów, 3500 néző. Vezette: Kurtagic, Wetterwik (svédek)
Industria Kielce: Walach – Moryto 6/2, Olejniczak 2, Karaljok 3, T. Gebala, Nahi 4, Ig. Karacic 3/1. Csere: Sicko 5, D. Dujshebaev, Thrastarson 1, Kounkoud, Tournat 3. Vezetőedző: Talant Dujshebaev.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 4/1, Stepancic 6, Bombac 4, Bánhidi 1, Bodó 3, Jelinic. Csere: Imsgard (kapus), Gaber, Kalaras 1, Martins 3, Garciandía 3, Frimmel 2, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/3, ill. 1/1.
Kiállítás: 6, ill. 6 perc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.