Sport

Az év utolsó Bajnokok Ligája találkozója következik

Az év utolsó Bajnokok Ligája találkozója következik

Csak a győzelem elfogadható a Pick Szeged számára, egy olyan ellenféllel szemben, amely mondhatni mumusa a csapatnak.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 4., hétfő
Az év utolsó Bajnokok Ligája találkozója következik

Az előző hét szerdai, horvát fővárosban játszott Bajnokok Ligája találkozón vereséget szenvedett a Pick Szeged. Az RK Zagreb 30-25-re győzte le a Tisza-parti együttest, amely nincs kényelmes helyzetben a BL-csoportjában. A Szeged idei utolsó nemzetközi kupameccse a Pick Arénában lesz, a lengyel Kielce ellen.

Fotó: Krzysztof Klimek

 

A két BL mérkőzés között a NEKA csapatával találkozott a Pick a hazai bajnokságban, a Balaton partján magabiztosan, 39-30 arányban nyertek a szegediek. Hasonlóan fölényes sikert aratott a Kielce: a Glogow gárdáját győzték le 38-28-ra a hazai pontvadászatban.

Különleges hangulat lesz a Pick Arénában a Kielce ellen: kék Mikulás sapkákkal készül szurkolóinak a szegedi klub.

Jelen pillanatban 9 ponttal a továbbjutó, hatodik helyen áll a Szeged, ellenfele, a lengyel bajnok pedig a harmadik, három egységgel többet gyűjtve. A Kielce könnyedén verte a Pelister csapatát az előző körben, 35-25-re nyertek a Tisza-partra érkező lengyelek. A negyedik norvég Kolstad és az ötödik francia PSG szintén annyi ponttal rendelkezik, mint a Pick.

A 10. forduló következik, egyre kiélezettebbek a párharcok, minden pont hatványozott jelentőséggel bír.

 

A két csapat 27-27-es döntetlent játszott egymással Kielcében, az idei szezon első találkozása alkalmából. 2015 után először fordult elő, hogy nem kapott ki lengyel riválisától a Pick Szeged.

Támogatásból nem lesz hiány: ott lesz a lelátón a Zue.hu Szegedi VE OB I-es férfi vízilabdacsapata és az NB II-es Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgó együttese is.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Krzysztof Klimek

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.