Sport

Pick győzelem a Balatonparton

Pick győzelem a Balatonparton

A Bajnokok Ligája vereség után visszatért a győzelem útjára a Szeged.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 1., péntek
Pick győzelem a Balatonparton

Szerdán Zágrábban szenvedett 30-25-ös vereséget az OTP-Bank Pick Szeged. Két nappal később Balatonboglárra utazott Kárpáti Krisztián csapata, ahol a NEKA csapata ellen léptek pályára.

Fotó: lotus7.hu.

 

Az év utolsó idegenbeli meccsét vívta péntek este a Pick Szeged.

A szerdai Zagreb elleni mérkőzést megsínylette néhány játékos, Matej Gaber és Szita Zoltán is kisebb sérülést szenvedett, így mindketten kihagyták a mérkőzést.

 

A sérülésből nemrég visszatérő Bánhidi Bence két góljával indult a találkozó. A 4. percben azonban emberfölényben egyenlítettek a hazaiak, 2-2 volt az állás az elején. Ezután a NEKA meglépett 4-2-re. Mikler Roland védései nagyban hozzájárultak a Szeged fordításához. A 22. percben már kényelmes volt a különbség a két csapat között, 8-16-ot mutatott az eredményjelző. A pihenőre is magabiztos vezetéssel mehetett a Pick.

FÉLIDŐBEN: HSA NEKA-OTP Bank - PICK Szeged 12-21.

 

A második játékrész elején Bodó Richárd góljai jelentették a szegedi lendületet. Nem tudott közelebb férkőzni a hazai csapat, a találkozó végkimenetelét sok kérdőjel nem övezte. A 37. percben Dean Bombac talált az üres kapuba, ekkor volt először tíz gól a felek között: 25-15. A mérkőzés utolsó perceiben egyre több hiba csúszott a Szeged játékába, ezáltal kicsit faragni tudott a balatonboglári együttes a hátrányán.

VÉGEREDMÉNY: HSA NEKA-OTP Bank - PICK Szeged 30-39.

 

HSA NEKA-OTP Bank - PICK Szeged 30-39 (12-21)
K&H férfi kézilabda liga, 12. forduló, Balatonboglár, NEKA Csarnok, 650 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
HSA NEKA: Deményi -  Sztraka 1, Ludmán 2, Tárnoki, Karai 1, Dely, Krakovszki Zs. 7/5. Csere: Mikler K. (kapus) 1, Molnár R. 5, Kovács 4, Gál 2, Tóth L. 3, Szűcs 1, Kathi 3, Nagy. Vezetőedző: Sótonyi László.
OTP Bank - PICK Szeged: Mikler R. – Szilágyi 3, Garciandía 4, Bombac 2, Bánhidi 10, Mackovsek 4, Jelinic 3. Csere: Imsgard (kapus), Kalaras 2, Stepancic 1, Sostaric 2, Bodó 6, Martins 2, Frimmel, Rea.  Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Kiállítás: 4, ill. 12 perc
Hétméteres: 6/5, ill. 1/0.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: lotus7.hu.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.