Sport

Döntést hozott az EHF a Pelister panaszával kapcsolatban

Döntést hozott az EHF a Pelister panaszával kapcsolatban

Fellebbezést három napon belül lehet benyújtani.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 1., péntek
Döntést hozott az EHF a Pelister panaszával kapcsolatban

Határozatot hozott az Európai Kézilabda-szövetség (EHF), azzal a panasszal kapcsolatban, amelyet az Eurofarm Peliszter nyújtott be az OTP Bank-Pick Szeged elleni, Bitolában rendezett Bajnokok Ligája mérkőzéssel kapcsolatban. 

Szita Zoltán, a bitolai találkozó hőse. (Fotó: OTP-Bank Pick Szeged)

 

Azon a találkozón 27-28-as vereséget szenvedett el a BL-újonc.

Az észak-macedón média egy 57. percben történt esetet emelt ki a mérkőzésből. Ahogy írták: Uros Borzas lövése a kapufán csattant 26–25-ös szegedi vezetésnél, majd a labda többszöri visszajátszást követően úgy tűnik, a gólvonal mögött pattant le. Olyan kamerafelvétel viszont a televíziós közvetítésben nem jelent meg, amely alapján perdöntően kijelenthető lenne, a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. A francia játékvezető páros nem ítélt gólt, az eset videón való visszanézésével sem élt.

A Pelister hivatalos közleményben reagált az esetre:

Úgy gondoljuk, hogy a klubunk nem részesült megfelelő bánásmódban az egész mérkőzés során, a bíráskodás nem volt megfelelő a meccs színvonalához, a játékvezetők döntései közvetlenül befolyásolták a végeredményt. A klub az Európai Kézilabda-szövetséghez és annak játékvezetői bizottságához fordult, hogy követelje a játékvezetők elszámoltathatóságát.

A kézilabda szövetség elutasította az óvást.

Az állítólag vitatott döntések alapos kiértékelése után a testület megállapította, hogy a döntések alapját a játékvezetők mérkőzés közbeni megfigyelései képezték. Az ilyen döntések az EHF Jogi szabályzata, valamint a Machineseeker EHF Bajnokok Ligája szabályzatának hatálya alá tartoznak, így végleges döntésnek kell tekinteni, amely nem képezi óvás tárgyát. Az óvást ezért elutasítják, fellebbezést három napon belül lehet benyújtani az EHF Fellebbviteli Bíróságához.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: OTP-Bank Pick Szeged

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.