Sport

Nem lehet megunni Szita utolsó másodpercekben szerzett gólját (videó)

Nem lehet megunni Szita utolsó másodpercekben szerzett gólját (videó)

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 23., csütörtök
Nem lehet megunni Szita utolsó másodpercekben szerzett gólját (videó)

A Pick Szeged oda-vissza legyőzte a Pelister csaptát a Bajnokok Ligájában, így a két klub közötti első két találkozás alkalmával mindkétszer a szegediek örülhettek. A Pick Arénában 34-26-ra, a bitolai Boro Čurlevski Sportcsarnokban 27-28-ra nyert a Szeged. A Pelister otthonában megvívott találkozón Szita Zoltán bizonyult a Pick hősének, a magyar válogatott játékos 8 másodperccel a lefújás előtt szerezte a mindent eldöntő találatot.

Fotó: Török Attila/MW pomt

 

Szita Zoltán szülővárosának csapatában, a Telekom Veszprémben kezdett kézilabdázni, majd 2017 nyarán a Balatonfüredi KSE csapatához került kölcsönbe. 2019 nyarán a lengyel Wisła Płock csapatához írt alá, amely első évre kölcsönbe szerződtette a magyar átlövőt, majd 2020 nyarától pedig véglegesen kivásárolta veszprémi szerződéséből. 2021 májusában hivatalosan is megerősítették, hogy Szita Zoltán a 2022-2023-as idénytől visszatér Magyarországra, ahol a Pick Szeged játékosa lett.

A Szeged ezzel a győzelmével már 9 pontos a Bajnokok Ligája idei kiírásában, ami azt jelenti, hogy feljött az ötödik helyre csoportjában a Tisza-parti együttes. Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Pick Szeged a BL-ben.

A nemzetközi kupa következő fordulójában az a Zagreb lesz az ellenfél, amelyet hazai pályán sikerült legyőzni.

A Szita Zoltán által szerzett, győzelmet érő bombagólt a külföldi oldalak is felkapták. A EHF saját oldalán osztotta meg a Pick Szeged balátlövőjének találatát.

 

Borítókép: Török Attila/MW

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.