Sport

A Peliszter panaszt nyújtott be a Pick elleni meccs játékvezetői ellen

A Peliszter panaszt nyújtott be a Pick elleni meccs játékvezetői ellen

Márton Andrea
2023. november 24., péntek
A Peliszter panaszt nyújtott be a Pick elleni meccs játékvezetői ellen

A Pelister otthonában megvívott találkozón Szita Zoltán bizonyult a Pick hősének, a magyar válogatott játékos 8 másodperccel a lefújás előtt szerezte a mindent eldöntő találatot, 27-28-ra nyert Szeged. Az Eurofarm Peliszter csütörtökön késő este Facebook-oldalán közölte, hogy hivatalos panaszt nyújtott be az európai szövetség (EHF) játékvezetői bizottságához a mérkőzés francia játékvezetőivel szemben.

A Bajnokok Ligája-újonc, nyolc fordulót követően nullapontos Eurofarm Peliszter közleményében úgy fogalmazott, a szurkolóival fenntartott és nyílt kapcsolatának megfelelően tájékoztatja őket, hogy hivatalos panaszt nyújtott be a klub Karim és Rauf Gasmi francia játékvezetőkkel szemben a Pick Szeged elleni BL-találkozót követően.

Úgy gondoljuk, hogy a klubunk nem részesült megfelelő bánásmódban az egész mérkőzés során, a bíráskodás nem volt megfelelő a meccs színvonalához, a játékvezetők döntései közvetlenül befolyásolták a végeredményt. A klub az Európai Kézilabda-szövetséghez és annak játékvezetői bizottságához fordult, hogy követelje a játékvezetők elszámoltathatóságát

 – írja a közleményben.

Az észak-macedón média egy 57. percben történt esetet emelt ki a mérkőzésből. 

Uros Borzas lövése a kapufán csattant 26–25-ös szegedi vezetésnél, majd a labda többszöri visszajátszást követően úgy tűnik, a gólvonal mögött pattant le. Olyan kamerafelvétel viszont a televíziós közvetítésben nem jelent meg, amely alapján perdöntően kijelenthető lenne, a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon. A francia játékvezető páros nem ítélt gólt, az eset videón való visszanézésével sem élt.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.