Sport

A jó első félidőt követően viszonylag simán kapott ki a magyar válogatott

A jó első félidőt követően viszonylag simán kapott ki a magyar válogatott

Három gólos vezetéssel ment szünetre, majd hattal szenvedett vereséget a magyar csapat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 4., hétfő
A jó első félidőt követően viszonylag simán kapott ki a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott már középdöntőbe jutott a Dánia, Norvégia és Svédország által rendezett világbajnokságon. Paraguayt és Kamerunt is magabiztos játékkal, fölényes gólaránnyal győzte le a magyar csapat. A csoport harmadik mérkőzésén Montenegró volt az ellenfél.

DESPOTOVIC, Jelena; KLUJBER Katrin
Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A találkozó elején futott az eredmény után a magyar nemzeti csapat, a montenegróiak voltak többször is előnyben. Egészen a 17 perc végéig nem volt előnyben a magyar válogatott: Győri-Lukács Viktória góljával 5-4-re vették át a vezetést a magyar lányok. Innentől nem adta át a gyeplőt Golovin Vlagyimir együttese, két, majd három gól is volt az előny, közvetlenül a szünet előtt sikerült kialakítani a legnagyobb különbséget. Ehhez nagyban hozzájárult az is, hogy Bíró Blanka elkapta a fonalat a magyar kapuban.

 

Félidőben: Montenegró - Magyarország 7-10.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

8-11-re vezetett a magyar csapat a második félidő elején, de a Montenegró sorozatban szerzett 6 gólja nagyban megfordította a mérkőzés kimenetelét. Ezután nem tudta kimondottan szorossá tenni a találkozót a magyar válogatott, sokáig 2-3 gólon ingázott a differencia, majd ezt tovább növelte Montenegró. Az 53. perc elején már 19-14 állt az eredményjelzőn. Az utolsó percekhez közeledve sem tudtak kozmetikázni az eredményen a magyar lányok, a végén hat lett a különbség.

Végeredmény: Montenegró - Magyarország 24-18.

 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ 
B-CSOPORT (HELSINGBORG)
MONTENEGRÓ–MAGYARORSZÁG 24–18 (7–10)

 

Miután Horvátország 39–13-ra legyőzte Kínát, illetve a svédek is nyertek Szenegál ellen, az már biztos hogy ez a két válogatott Magyarország ellenfele lesz a középdöntőben.

A helyszín változik: a három Helsingborgban lejátszott csoportmeccs után Göteborgban folytatja világbajnoki szereplését a magyar nemzeti csapat.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.