Sport

Vb középdöntős a magyar női kéziválogatott

Vb középdöntős a magyar női kéziválogatott

Második csoportmeccsét is sikerrel vette a magyar csapat.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. december 2., szombat
Vb középdöntős a magyar női kéziválogatott

Ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás az első három hely valamelyikén kell végezni a magyar női kézilabda-válogatottnak. Az első lépést megtette a magyar csapat Paraguay legyőzésével. A csoport második fordulójában Kamerun ellen léptek pályára a magyar lányok.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A csoportban, az első forduló másik mérkőzésén Montenegró 25-11-re verte a magyar csapat aktuális ellenfelét. Szombaton, kora este játszották a Paraguay-Montenegró találkozót, melyen 41-26 nyert a balkáni válogatott.

Kamerun szerzett vezetést, de kevesebb mint 7 perc alatt 4 gólt lőtt a magyar csapat. Innentől kezdve a magyar lányok közelébe sem férkőztek a kameruniak. A 16. perc elején 10-3 volt az állás. A huszonegyedik percben volt először 10 gól a két csapat között: 14-4 állt az eredményjelzőn. Az első félidőben 10 gól alatt tartották az afrikai válogatottat a magyarok. 

FÉLIDŐBEN: Kamerun - Magyarország 18-8.

 

Kuczora Csenge szerezte a magyar válogatott huszadik találatát a 34. percben. Kevesebb mint 15 perccel a vége előtt már dupla annyi gólt szerzett Magyarország, mint ellenfele. A végén ugyan egy gól híján ez nem jött össze, de egy nagyon magabiztos győzelmet könyvelhetett el a magyar kézilabda-válogatott.

VÉGEREDMÉNY: Kamerun - Magyarország 39-20.

 

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

NŐI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG)
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
B-CSOPORT (HELSINGBORG)
MAGYARORSZÁG–KAMERUN 39–20 (18–8)

Két kört követően a csoportot továbbra is vezeti és ezzel középdöntős Magyarország. A magyar válogatott a csoport harmadik fordulójában Montenegró ellen lép pályára.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.