Sport

Paraguay ellen kezdi világbajnoki szereplését a női kéziválogatott

Paraguay ellen kezdi világbajnoki szereplését a női kéziválogatott

Az első nyolc közé kerülés a magyar válogatott célja.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 30., csütörtök
Paraguay ellen kezdi világbajnoki szereplését a női kéziválogatott

Dánia, Norvégia és Svédország rendezi a 26. női kézilabda-világbajnokságot 2023. november 29. és december 17. között, melyen a magyar női kézilabda-válogatott is megkezdi szerepelését. Paraguay lesz az első ellenfele a magyar csapatnak csütörtök 20:30-tól.

Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

 

Három ország és hat város: Dániában Herningben a Jyske Bank Boxenben és Frederikshavnban Arena Nordban, Norvégiában Stavangerben a DNB Arénában és Trondheimben a Trondheim Spektrumban, Svédországban pedig Helsingborgban a Helsinborg Arénában és a göteborgi Scandinaviumban láthatnak majd mérkőzéseket a helyszínekre kilátogató szurkolók.

Magyarország Helsingborgban, Svédországban lép pályára a három csoportmérkőzésén Paraguay, Kamerun és Montenegró ellen.

 

 

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

  • november 30., csütörtök, 20:30: Magyarország–Paraguay
  • december 2., szombat, 20:30: Magyarország–Kamerun
  • december 4., hétfő, 20:30: Montenegró–Magyarország 

Ahhoz, hogy meglegyen a továbbjutás az első három hely valamelyikén kell végezni. Ezután az I. középdöntős csoportban kaphat helyet a magyar nemzeti csapat, így országot nem kell váltania, Göteborgban küzdhet tovább, hogy bekerüljön a világbajnokság legjobb nyolc csapata közé.

A magyar válogatott (feltételezhető) középdöntős meccsnapjai:

  • december 7., csütörtök
  • december 9., szombat
  • december 11., hétfő

A középdöntős csoportból az első két válogatott jut tovább a negyeddöntőbe.

 

Fotó: MKSZ

 

Az Olimpiai szereplés a tét

A világbajnok egyenes ágon jut ki a 2024-es párizsi olimpiai játékokra, de abban az esetben, ha Franciaország nyeri a tornát, az ezüstérmes kapja a kvótát. A rendező ország, ebben az esetben Franciaország alanyi ágon ott lesz az ötkarikás játékokon.

A következő hat válogatott, amelyek kvótával, vagy selejtezős hellyel még nem rendelkeznek, részt vehetnek a jövő tavasszal, egészen pontosan április 11-14. között játszandó selejtezőtornák valamelyikén.

Ilyés Ferenc, a magyar szövetség (MKSZ) elnöke szerint az első nyolc közé kerülés a magyar válogatott célja az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A feltételek adottak voltak a jó felkészüléshez, bízom benne, hogy eredményesek leszünk, és úgy tudunk nekivágni a világbajnokságnak, hogy nem lesznek további sérültek, betegek, és a lányok teljes erőbedobással esnek neki az ellenfeleknek.

Kép: MKSZ

 

A 2019-es világbajnokságon a 14. helyen zárt a magyar csapat, miután a csoportban negyedik helyen végzett Spanyolország, Montenegró és Románia mögött. A torna küzdelmeit az Elnök-kupa részeként, a 13-16. helyek valamelyikéért folytatták tovább a magyar lányok, ahol Argentínát legyőzték, majd vereséget szenvedtek Franciaországtól.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MKSZ

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.