Sport

Könnyed győzelemmel kezdte Vb-szereplését a magyar válogatott

Könnyed győzelemmel kezdte Vb-szereplését a magyar válogatott

Jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti csoportját Magyarország.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 30., csütörtök
Könnyed győzelemmel kezdte Vb-szereplését a magyar válogatott

A 26. női kézilabda-világbajnokság csoportküzdelmeit győzelemmel kezdte a magyar női kézilabda-válogatott Helsingborgban. Az első fordulóban az a paraguayi válogatott volt az ellenfél, amely az előző világeseményre nem is kvalifikált.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

Rögtön az első támadását gólra váltotta a magyar válogatott. A dél-amerikaiak ígéretükhöz híven gyors támadásokkal igyekeztek tartani a különbséget. A magyar befejezések vezére ebben a periódusban Vámos Petra volt. Negyedóra elteltével 8–4-re vezetett a nemzeti csapat. A paraguayi csapat ezután 12 percig nem tudott eredményes lenni, ekkor sorozatban hat gólt szereztek a magyar lányok, 12–4 állt az eredményjelzőn. Kilenc gólos előnnyel mehetett szünetre Magyarország.

Az első játékrész vége és a második eleje Klujber Katriné volt, aki egymást követő négy magyar találatot vállalt magára, percek alatt tíz gólra nőtt a magyar előny. Nem vett vissza a magyar csapat, 

az 54. perc elején húszgólosra duzzadt a magyar vezetés.

Az előzetesen vártaknak megfelelően könnyed győzelmet aratott és jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti csoportját Magyarország.

Végeredmény: Magyarország-Paraguay 35-12.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

KÉZILABDA, NŐI VILÁGBAJNOKSÁG (DÁNIA, NORVÉGIA, SVÉDORSZÁG) CSOPORTKÖR 1. FORDULÓ
B-CSOPORT (HELSINGBORG)
Magyarország–Paraguay 35–12 (15–6)

Magyarország (meccskeret): Böde-Bíró Blanka (kapus), Szemerey Zsófi (kapus), Győri-Lukács Viktória, Töpfner, Alexandra, Klujber Katrin, Papp Nikolett, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Simon Petra, Vámos Petra, Bordás Réka, Füzi-Tóvizi Petra, Pásztor Noémi, Juhász Gréta, Kuczora Csenge, Márton Gréta, Szöllősi-Schatzl Nadine. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir

Paraguay (meccskeret): Ocampos (kapus), Machuca (kapus), Acuna, Miskinich, Insfran, Mendoza, Dos Santos, Vergara, Leiva,  Fernández, Bobadilla, Lugo, Cristaldo, Portillo, Samaniego. Szövetségi kapitány: Marizza Faría. 

 

A második körben Kamerun lesz az ellenfele a magyar nemzeti csapatnak, a találkozót szombaton 20:30-tól játszák.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.