Sport

Kiélezett csata várható a horvát fővárosban

Kiélezett csata várható a horvát fővárosban

A szegedi siker után Zágrábban is a győzelem a cél.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 28., kedd
Kiélezett csata várható a horvát fővárosban

A Pick Arénában 27-26-ra győzte le a Pick Szeged az RK Zagreb csapatát, majdnem napra pontosan 1 hónappal ezelőtt. Azon a találkozón megszületett a Bajnokok Ligája történetének 7000. szegedi találata. Szerdán Zágrábból érkezik a párharc visszavágója.

Fotó: OTP-Bank Pick Szeged

 

Előző héten két győzelemmel hangolt a Pick Szeged a horvátországi meccsre. A Pelister ellen idegenben, és a Dabas ellen otthon sikerült megszerezni a két pontot, tehát mindkét fronton hely állt Kárpáti Krisztián csapata.

A 20. Zagreb-Szeged BL-párharc következik.

A horvát rekordbajnok ellen 12-szer nyert a Szeged, kétszer született döntetlen, és összesen 5 alkalommal örülhettek a horvátok. A jó mérleg megtartását segítheti a tény, hogy közel száz szegedi szurkoló kíséri el, és buzdítja a helyszínen a csapatot.

A szegedi együttes horvát riválisa előtt áll a BL csoport tabelláján:

 

Minden pontra égető szükség van, de ez a túloldalt is elmondható.

 

Három ponttal többet gyűjtve jobb helyzetben a Tisza-parti csapat, mint a Zagreb, azonban ez nem feltétlenül előny, hiszen a horvátok még nagyobb győzelmi kényszerben lépnek pályára, ráadásul hazai környezetben.

A fővárosi gárda utoljára a Pelistert tudta legyőzni a nemzetközi kupaporondon. Hazájuk bajnokságában jelentősen jobban szerepelnek a vendéglátók: 10/10 győzelem áll a nevük mellett.

A 18:45-kor kezdődő mérkőzést a Sport 1 élőben adja.

A BL után ismét a K&H liga lesz a főszerepben: pénteken 18 órakor Balatonbogláron, a NEKA ellen szerepel az OTP-Bank Pick Szeged.

 

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép:  OTP-Bank Pick Szeged

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.