Sport

A vártnál nehezebben, de érvényesült a papírforma

A vártnál nehezebben, de érvényesült a papírforma

Győzelemmel hangolt a Pick Szeged a Zagreb elleni találkozóra.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 25., szombat
A vártnál nehezebben, de érvényesült a papírforma

Szerdán a Pelister ellen drámai végjátékban nyert a Pick Szeged, Szita Zoltán az összecsapás vége előtt 8 másodperccel szerezte a mindent eldöntő találatot. Szombat 18 órától a Dabas együttesét fogadta a szegedi csapat, amely a bajnokságban is a győzelemre készült.

Fotó: Eliza Solya. 

 

A Pick Szeged a második, a Dabas a kilencedik pozícióból várhatta a meccset. A korábbi 12 összecsapás mindegyikét a Szeged nyerte meg. Hazai pályán a 2020–2021-es szezonban, és 2023 tavaszán szerezte a legtöbb gólt a Pick a Dabas ellen: 42–27 , illetve 42-32 volt a Kékek javára. A gólcsúcs mégis idegenben született: 44-26-os eredményt könyveltek el a csapatok.

A találkozón a vendégek szerezték meg a vezetést, sőt 6 perc elteltével még 3-5-re vezettek is. Nem sokkal később, azonban fordult az állás, három gólt szerzett sorozatban a Szeged. Azonban ez egyáltalán nem vette el a dabasiak kedvét, akik végig tartották magukat az első 15 percben, mindössze két találat választotta el a feleket.

Olyannyira jól tartotta magát a vendég gárda, hogy még jobbnak is bizonyult. A 20. percben ismét vezetéshez jutott a Dabas, 14-15 állt az eredményjelzőn. Sőt, nem sokkal később újra kettővel volt lemaradva a Pick, és ezt a távolságot percekig képes volt tartani a Dabas. Nem hogy tartotta, de tovább is növelte a vendég alakulat a különbséget, közvetlen az első félidő vége előtt +3 volt a javukra. Szita Zoltán tett arról, hogy "csak" kétgólos hátrányban menjen szünetre a Pick. Ismét az utolsó másodpercekben született egy Szita-gól, ki tudja ezúttal ez mennyi mindenről fog dönteni.

FÉLIDŐBEN: OTP-Bank Pick Szeged - Dabas KC KFT 20-22.

Fotó: Eliza Solya. 

 

Korai emberhátrány, és korai kapott gól: így kezdődött a második játékrész a Pick Szeged számára. A hazai csapat azonban megrázta magát, 5 gólt rámolt be a Dabasnak.  A vendég gárda nem fáradt, és hajthatatlanul tartotta a lépést a Szegeddel, amely nem tudott kiépíteni egy kényelmes előnyt.

Az utolsó negyedórára fordulva mindössze egy góllal bizonyult jobbnak a Tisza-parti csapat, tehát kisebb meglepetésre továbbra is minden nyitott volt a találkozó végkimenetelét tekintve. Ahogy teltek a percek, egyre inkább érezhető volt, hogy fáradnak a vendégek, ennek eredményeképpen az összecsapáson először négy góllal vezetett a Pick, és ekkor volt még hátra kicsit kevesebb, mint nyolc perc. A végső sípszónál 5 gól választotta el a feleket, a Dabas büszke lehet a teljesítményére, amit a Pick Arénában mutatott.

 

VÉGEREDMÉNY: OTP-Bank Pick Szeged - Dabas KC KFT 38-33.

 

K&H férfi kézilabda liga 12. forduló, Szeged, Pick Aréna
OTP Bank-Pick Szeged - Dabas KC KFT 38-33 (20-22)
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler R., Nagy M., Stepancic L., Bodó R., Martins S., Jelinic M., Szita Z., Gaber M., Sostaric M., Frimmel S., Molina C., Garciandia A., Fekete G., Bombac D., Mackovsek B., Szilágyi B. vezetőedző: Kárpáti Krisztián
Dabas KC KFT: Nagy T., Pallag P., Garajszki G., Bálint B., Bognár N., Fekete B., Horvat Z., Gáspár K., Laurinyecz B., Havas P., Szöllősi Sz., Koller T., Szeverényi B., Katona A., Ács T., Hunyadi D. vezetőedző: Tomori Győző
Hétméteres: 3/4 illetve 4/4
Két perces kiállítás: Frimmel S. ('23), Jelinic M. ('31) illetve Koller T. ('22), Laurinyecz B. ('24), Szöllősi Sz. ('42), Fekete B. ('47), Garajszki G. ('53)

 

Szerda este Zágrábban lép pályára a Pick Szeged a Bajnokok Ligájában.

Van véleménye Önnek is témában? Várjuk levelét: velemenyszegedma@mediaworks.hu

Borítókép: Eliza Solya

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.