Sport

Magyar válogatott: a csoda már egy döntetlennel fokozható

Magyar válogatott: a csoda már egy döntetlennel fokozható

2022. szeptember 26., hétfő
Magyar válogatott: a csoda már egy döntetlennel fokozható

Az elmúlt évtizedekben többnyire két oka volt izgulni a magyar labdarúgó-válogatott szurkolóinak egy-egy selejtezősorozat végén. Ez vagy az Eb, vagy a világbajnoki szereplés kiharcolása volt.

Olyan, mint ma, emberemlékezet óta nem volt: egy sorozat négyesdöntőjébe jutás a tét.

Ehhez "csak" az olaszok elleni, este 20 óra 45 perckor kezdődő meccsen legalább egy döntetlent kell kiharcolnia Marco Rossi csapatának a Puskás Ferenc Arénában. Erre pedig minden esélye megvan válogatottunknak, még akkor is, ha az eddigi öt meccsből csak Olaszország ellen nem sikerült pontot szerezniük. Az olaszoktól júniusban Cesenaban 2-1-re kikaptak, az angolokat oda-vissza verték, a németek ellen a hazai döntetlen után pénteken idegenben nyerni tudtak. Ez utóbbi meccsről az MLSZ egy rövid összefoglaló videót készített. Érdemes megnézni.

- Nem tartom számon a gólpasszaimat, mert az a fontos, hogy a csapat eredményes legyen.

Annak viszont örülök, hogy ezúttal Szalainak adtam gólpasszt. Remélem, még egyet tudok neki adni

- mondta a lipcsei teljesítményéről és a búcsúzó csapatkapitányról az RB Leipzig futballistája a mérkőzés előtti hivatalos sajtótájékoztatón, ahol Marco Rossival együtt vett részt.

A labdarúgó azt is kifejtette, hogy a Nemzetek Ligájában az eddigi öt mérkőzésen az olaszországi összecsapás volt a legnehezebb, mert a Squadra Azzurra tudott úgy játszani, ami a legtöbb gondot okozta a nemzeti együttesnek. Úgy vélte, az viszont nagy különbség lesz, hogy ezúttal hazai pályán játszanak.

Szoboszlai Dominik győzelemre készül hétfő este az olaszok ellen (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

- Csak magunkra kell koncentrálni, ez nem nyomás, ez egy lehetőség, hogy egy ilyen csoportból továbbjussunk. Nem szeretek úgy belemenni a meccsbe, hogy álljunk vissza, mert jó a döntetlen.

Győzelemre fogunk játszani, de akkor sem leszek szomorú, ha végül pontosztozkodással zárul az összecsapás"

- fogalmazott Szoboszlai annak kapcsán, hogy a magyar válogatott kezdi előnyösebb helyzetből a "csoportdöntőt".

EZ MÁR MOST SZINTLÉPÉS

A magyar válogatott hétfőn fejezik be a Nemzetek Ligája csoportkörét. A hatodik, utolsó fordulóban az olaszokat fogadják a Puskás Arénában, ahol már döntetlennel is az első helyen végeznek, egyúttal bejutnak a sorozat jövő júniusi, négyes döntőjébe, vereség esetén pedig másodikként zárnak az Európa-bajnok olasz csapat mögött. Ami viszont már biztos: válogatottunk a Nemzetek Ligájában elért eredményei miatt az első kalapból várja az Eb selejtezők sorsolását, amit október 9-én tartanak. Ennek azért van jelentősége, mert a magasabb polcról indulva jelentősen csökken az esélye, hogy a kontinens krémjét képviselő válogatottal kerüljünk egy selejtezőcsoportba.

Érdekes helyzetben lesz Marco Rossi szövetségi kapitány és segítője, Cosimo Ingusciot akik saját hazájuk ellen meccselnek ma este. Rossi sokszor elmondta már, milyen érzésekkel ül a padon, most ugyanezt Inguscio is elmondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.