Gólt lőttünk az Eb címvédőnek és az egyenlítésért küzdöttünk

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A magyar válogatottat Cesenaba is elkísérte mintegy kétezer szurkoló, akik kora este fergeteges hangulatot varázsoltak a csendes délutánját élő olasz városkába. A helyieket a szurkolok közös vonulása a stadionba nemhogy nem zavarta, lelkesen tapsoltak és integettek magyaroknak.

Exkluzív videónk a szurkolói vonulásról:

A magyar válogatott kezdőcsapatában egyetlen változás volt, Dibusz Dénes kezdett Gulácsi Péter helyett, ahogy ezt a szövetségi kapitány, Marco Roossi ezt már jelezte is néhány napja.

Ahogy Anglia ellen, úgy most sem a magyar válogatott irányította a játékot, jóval többet birtokolták az olaszok a labdát. A mieink precízen védekeztek és ha lehetőségük volt türelmesen építették a támadásaikat. A szórványos hazai lehetőségek mellett Szoboszlai néhány centivel elmért szabadrúgása okozhatott volna veszélyt aZ olasz kapu előtt.

A mérkőzés feléhez közeledve aztán Dibusz megmutatta, hogy egyáltalán nem véletlen a csapatba kerülése. Egy bal oldali szögletet Mancini 6 méterről fejelte kapura, Dibusz a levegőben úszva bravúrral tolta ki, a kapu jobb oldalába tartó labdát. Négy perccel később mi is megmozgattuk Donnarummát. Negótol remek ütemben kapta vissza a labdát Sallai, aki kapura lőtt, de az olasz kapus vetődve védeni tudott.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 30. percben a jobb oldali védelmünk volt bajban, így Spinazzola balról középre guríthatott, ahol Barella várta a labdát és 18 méterről a kapuba lőtt. Dibusz beleért ugyan a lövésbe, de már ez is komoly bravúr volt a tökéletes kivitelezés után. 1-0

A gól után sem hagyott alább az olaszok támadókedve, és a 44. percben ez újabb gólt hozott. Politano nagy csellel csapta be a jobb oldalon Szalai Attilát, átgurított a hosszú oldalra, ahol megint szabadon maradt egy olasz, most Lorenzo Pellegrini, aki 8 méterről könnyedén lőtt az üres kapuba. 2–0

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A küzdelmes első félidő után küzdelmesre sikerült második játékrész eleje is. Nem ragadtunk a kapunk elé, amikor lehetett egészen biztató próbálkozásaink voltak, igaz az 56. percben az olaszok egy felső lécről épphogy a gólvonal elé pattanó labdával kis híján növelték előnyüket.

A 61. percben meg nem hogy nőtt, éppen csökkent az olasz előny. Fiola jobb oldalról élesenn adott középre, Mancini becsúszva akart menteni, de a labdát a saját kapujába juttatta. (2-1)

A bekapott gól érezhetően megfogta az olaszokat, amivel kiegyenlítetté vált a meccs, sőt jöttek a magyar helyzetek, de újabb gólt nem sikerült szerezni- igaz ebben az időszakban az olaszoknak nem is igazán akadt erre lehetőségük. Válogatottunk az utolsó negyedórában többször is fölényben játszott, valós esélye volt az egyenlítésre. A rendes játékidő vége előtt Dibusznak újabb nagy védése volt, a 4 perces hosszabítás pedig már nem hozott változást az eredményben.

Marco Rossi szövetségi kapitány a meccsen a 17 éves Vancsa Zalán személyében újoncot avatott, amikor a 87. percben becserélte.

A magyar válogatott szombaton, hazai pályán, a Puskás Arénban folytatja a Nemzetek Ligája csoportkőrt, Németország ellen.

NEMZETEK LIGÁJA, A-LIGA, 3. CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG-OLASZORSZÁG
Cesena, Dino Manuzzi Stadion. Vezette: Sandro Schärer (svájci)
OLASZORSZÁG: Donnarumma – Calabria, G. Mancini, Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 75.) – Lo. Pellegrini (Locatelli, 66.), Cristante, Barella (Tonali, 84.) – Politano (Belotti, 75.), Gnonto, Raspadori (Zerbin, 84.). Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego (Fiola, 58.), Nagy Á. (Styles, 58.), Schäfer (Vancsa, 87.), Nagy Zs. (Bolla, 81.) – Sallai R., Szoboszlai – Szalai Á (Ádám, 87.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Barella (30.), Lo. Pellegrini (45.), ill. Mancini (61. – öngól)

Előző sztori

Komjáti Zoltán radar alatt repül

Következő sztori

Brutális infláció: ennyivel ér kevesebbet a pénzünk