Sport

Labdarúgás: hat perc alatt fordított az FK Kisteleken + FOTÓK, VIDEÓ

Labdarúgás: hat perc alatt fordított az FK Kisteleken + FOTÓK, VIDEÓ

2013. október 20., vasárnap
Labdarúgás: hat perc alatt fordított az FK Kisteleken + FOTÓK, VIDEÓ
IMG_4318

Hiába iparkodott össze két gólt az első félidőben a Kistelek, a kék-fekete szegedi alakulat a második játékrészben percek alatt megfordította a meccset, s begyűjtötte a három pontot.

A két csapat összecsapása igazi alsóházi rangadót ígért. A házigazdák az 1. fordulóban nyertek utoljára - és eddigi szereplésüknek ez a legfényesebb pontja - majd következett a hat fordulón át tartó mélyrepülés. Jött a menetrendszerű edzőváltás,

Szabó Zsoltot Czeigersmidt Roland váltotta

, aki a 2010-2011-es idény bajnokcsapatát is dirigálta, az eddigi szériát pedig egy Nagymágocs és egy Algyő elleni döntetlen zárta le - s nem meglepő módon ez az öt pont a tabella 14. helyéhez volt elegendő kilenc kör alatt. Az FK 1899 Szeged nyerhető meccseken bukott pontokat, az esélyesebbekkel szemben azonban rendre alulmaradt - leszámítva legutóbbi, Csanádpalota elleni hazai diadalukat, s 8 pontjuk a 13. helyet jelentette számukra a forduló előtt, s ennek a mérkőzésnek is

Hüvös Gábor

tanítványai voltak az esélyesei előzetesen. Aztán az első félidő alaposan rácáfolt a szegedi várakozásokra! Jóllehet többet támadott az FK, és uralta a játékot, sőt, a kék-feketék veszélyes lövései nyomán még Szalkai kapus brvúros megmozdulására is szükség volt, hogy érintetlen maradjon a hazai háló, mégis a Czeigesmidt-csapat jutott előnybe. Eredményes kontráik révén ugyanis előbb a félidő közepén

Lajos Tamás

, majd a játékrész hajrájában

Szél Tamás

vette be

Brunczvik Dániel

kapuját - alaposan rácáfolva az előzetes várakozásokra 2-0-s kisteleki vezetéssel fordultak a felek. A második játékrészben a vendég alakulat minden energiáját mozgósította, s az egyre jobban fáradó hazaiak váratlanul gyorsan omlottak össze. A 60. percben

Gyurkovics Tamás

szépített, s mielőtt a hazaiak felocsúdtak volna rá két percre

Varga Martin

már egyenlített, de ezzel még nem volt vége. Pár minutummal később érkezett a csereként beállt, elnyűhetetlen

Dóra János

, és találata már a kék-feketék előnyét jelentette - azaz mindössze hat perc alatt fordított a szegedi egység. Ez meg is tette a hatását, az egyre jobban fáradó hazaiak nem tudtak felállni ebből az ütésből, s végül a vendégek fontos győzelmet arattak, amellyel sikerült feljebb araszolniuk a tabellán, s az őszi mérkőzéseiken ezt még jó eséllyel tovább is tudják javítani. A Kistelek helyzete ugyanakkor egyre nehezebb, s az elkövetkező fordulók sorsolása sem könnyíti meg Czeigersmidt Roland egységének dolgát. Következő alkalommal október 26-án lépnek pályra a csapatok, még hozzá a Felső Tisza parti stadionban: a Kistelek a Tisza Volán vendége lesz 14.30-tól a centerpályán, míg az FK a Szentesi Kinizsi gárdáját fogadja 17 órától a műfüvön.

Dóra János döntő gólja az FK 1899 Szeged Facebook-oldalán:

Labdarúgó megyei I. osztály 10. forduló:

Kisteleki TE - FK 1899 Szeged 2-3 (2-0)

Kistelek. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szeles Ádám, Juhász Mihály)

Kistelek:

Szalkai - Farkas, Bosánszki, Gera, Fődi (Kiss), Lévai (Kispál), Zámbori (Mészáros), Rostás, Rácz (Papp), Lajos, Szél (Tóth).

Vezetőedző:

Czeigersmidt Roland.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea (Németh), Turján, Szecska, Mihalkó, Csuka (Dóra J.), Forró, Imre (Fejes), Péter-Szabó, Gyurkovics (Dedovics), Varga (Dóra T.).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Gól:

Lajos (28'), Szél (42'), ill. Gyurkovics (60'), Varga (62'), Dóra J. (66') Czeigersmidt Roland:

"Ennyire futotta erőnkből, ráadásul nagyon gyenge napot fogtunk ki. Ez látszik abból is, hogy kétgólos előnyünket képtelenek voltunk megtartani."

Hüvös Gábor:

"A sírból hoztuk vissza a mérkőzést, újabb nagy diadalt aratott az FK-szív, és megint jött Dóra János..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.