Sport

Labdarúgás: visszatért Kistelekre az "aranyedző"

Labdarúgás: visszatért Kistelekre az "aranyedző"

2013. október 1., kedd
Labdarúgás: visszatért Kistelekre az "aranyedző"
czeigersmidt_roland01_gs

A Kistelki TE csapatánál edzőcsere történt: Szabó Zsoltot az a Czeigersmidt Roland váltotta, aki évekig irányította a Kisteleket, és a 2010/2011-es bajnokságot meg is nyerte a kék-fehérekkel. A tréner egyelőre a téli szünetig tért vissza.

Megtörtént az első edzőcsere a megyei I. osztályban! Miután a Kistelek hétvégén 4-3-ra kikapott az újonc Szentesi Kinizsitől, a vezetőség lépésre szánta el magát. A Kistelek teljesítménye nem mondható túl fényesnek, hiszen 7 fordulóval a bajnoki rajt után a 14. helyen állnak Zámboriék: az első fordulóban megverték az SZVSE csapatát, majd zsinórban zakóztak hatszor.

Szabó Zsolt

ezek után felajánlotta, az elnökség pedig elfogadta lemondását. Szabó Zsoltot az őszi szezonból hátralévő 8 fordulóra

Czeigersmidt Roland

váltotta, aki éveken keresztül irányította már a gárdát, 2011-ben bajnokságot is nyert a csapattal. Hétfőn este beszélgettünk a kiváló szakemberrel. „Elmondtam a vezetőségnek is, hogy ezt a csapatot nem én készítettem fel a bajnokságra, semmi közöm sem volt a keret kialakításához, ne várjanak csodát tőlem. Igaz, láttam a meccseket, vannak elképzeléseim. Mikor megkerestek, tájékoztattam őket, hogyan látom a csapat jelenlegi helyzetét, az elképzeléseink pedig találkoztak. Én viszont ajánlottam magam helyett más neveket is, de ragaszkodtak hozzám. Nekem tavaly a csanyteleki fél év épp elég volt kudarc szempontjából, az örömömet pedig megtaláltam a gyereklabdarúgásban, három csapatot is viszek, így nem terveztem ismét felnőttekkel dolgozni, nem egy hálás munka, a kicsiknél sokkal több a pozitív visszajelzés. A Sándorfalvánál az U11-es csapatot irányítom, Kisteleken meg az U7-esesket és az U9-es gyerekeket” - mondta el portálunknak a tréner. Czeigersmidt Roland kiemelte, hogy bár a klubvezetés télre ígért nagyobb változásokat a keretben, de ő egyelőre a hátralévő mérkőzésekre, a téli szünetig vállalta el a gárda irányítását. „A sikertelen sorozatban volt több kötelezőnek könyvelt győzelem is, ami nem jött össze. Úgy vállaltam el az edzői munkát, ha elhozhatom magammal a Kistelek II. csapatából azt a négy játékost, akik szerintem bőven megütik a megyeegyes szintet. Ők

Papp Dávid, Gera László, Kispál Csaba

és

Lajos Tamás

, utóbbi egy fiatal, tehetséges góllövő, aki tavaly még az ifiben játszott, és 60 gólt lőtt. Keddi és csütörtöki edzésekkel vállaltam el a tréningek irányítását úgy, hogy egyik utánpótláscsapatomat sem adom le. A jelenlegi keretben van több fiatal, akiket játszatok majd, többen biztos a kezdőben lesznek a hétvégén. Ha a játékosok is motiváltak lesznek, fel tudom a fiúkat rázni, és a fiatalok is bizonyítanak, közösen tudjuk húzni egy irányba a szekeret, akkor 9-12 pontot össze tudunk szedni az év végéig” - mondta bizakodva a szakvezető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.