Hírzóna

Bombabiztos házi csapda a szúnyogok ellen

Bombabiztos házi csapda a szúnyogok ellen

Otthon is könnyedén elkészíthet egy légycsapdát, mutatunk egy hatékony légycsapdát.

Márton Andrea
2 órája
Fotó: Pinterest
Bombabiztos házi csapda a szúnyogok ellen

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor egy légy megzavarja az étkezést. A jó idő beköszöntével a kellemetlen látogatók a legyek is egyre gyakoribb vendégeink, akár bent a lakásban, akár a kertben vagy a teraszon.

Fotó: Pinterest. 

 


A legyeket minden édes vonzza: bor, cukros víz, érett gyümölcs, méz, szirup – ezek mind tökéletesek egy praktikus házi csapdához. A legyek és szúnyogok számára készült közönséges ragacsos csapdák nem jelentenek túl jó megoldást otthonunkba, mivel megrázva vagy összegyűrve kihullhatnak a rovarok. Ráadásul ezek a csapdák nagyon visszataszító megjelenésűek, és nem csak szúnyogok és legyek tapadhatnak rájuk, hanem a kíváncsi gyerekek ujjai is.

 

Légycsapda üres üdítős vagy ásványvizes palackból

 

Az elkészítése nagyon egyszerű: távolítsd el a palackról a címkéjét és a kupakot. Kb. a flakon háromnegyednél vágd el az üveget, és a felső részt – mint egy tölcsért – tedd az üvegbe. Rögzítsd ragasztószalaggal, majd tölts bele almaecetet (vagy bármi édes folyadékot), adj hozzá kevés mosogatószert és kész is a csali.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.