Politika

Már Botka TV-jén is a Momentum gyengesége a téma

Már Botka TV-jén is a Momentum gyengesége a téma

Nem jósolnak sok esélyt a Momentumnak

Kovács György
2024. május 9., csütörtök
Már Botka TV-jén is a Momentum gyengesége a téma

"A TISZA Párt egymás után sodorja el a kispártokat" címmel tette közzé a Szeged Televízió, Téma műsorát, amelyben Nagy Attila Tibor politológussal beszélgettek a gyengélkedő Jobbik-Konzervatívokról és a Momentumról.

Cseh Katalin Szegedre jött utcai fórumot tartani, de csak a sajtó és az aktivistái jelentek meg. Fotó: Kovács György/Szeged Ma

 

Azon 2024-ben már senki sem lepődik meg, hogy a Jobbik-Konzervatívok lassan eltűnnek a politikai palettáról. Mint arról beszámoltunk, Szegeden már napi 20 ezer forintért sem találtak aktivistákat, akik gyűjtötték volna az ajánlásokat. Szegeden utolsó mohikánként Komjáti Zoltán tartja papíron életben a pártot, aki már körzetet sem kapott Botka Lászlótól és kompenzációs listájára is csak egy szimbolikus, esélytelen helyere került.

Nagyobb érdekesség a Momentum, amely az elmúlt időszakban indult el a lejtőn, méghozzá gyors ütemben. Egyre több belső viszály feszíti a pártot, fél éve az egyetlen vidéki polgármesterük is kilépett tőlük, támogatottságukat pedig egyre többször mérik a parlamenti küszöb alá. A kegyelemdöfést úgy néz ki Magyar Péter viheti be nekik. Támogatottságuk hiányát jól példázta Cseh Katalin legutóbbi szegedi "utcai fóruma", ahol a sajtó képviselőin és az aktivistákon kívül szinte senki sem jelent meg. Végül az egész "utcai fórumból" egy sajtótájékoztató lett. 

Gyenge szereplésük mellett már az önkormányzati fenntartású Szeged Televízió sem ment el szó nélkül. A legutóbbi Téma című, valapvetően balos propagandaműsoruk fókuszában a választások állt, valamint Magyar Péter és az, hogy hogyan mossa el a TISZA Párt a kisebb ellenzéki pártokat, amik közé a Momentum is bekerült.

Nagy Attila Tibor az elkövetkező hetekkel kapcsolatban megjegyezte, a legnehezebb a kispártoknak lesz, kiváltképp az 5 százalék alattiaknak. Elsőként a Jobbik-Konzeratívokat emelte ki, akiknek szerinte semmilyen esélyük nincs az 5 százalék elérésére. 

A TISZA Párt egymás után sodorja el a kisebb pártokat. Bajba került a Momentum is. Egy mai felmérés szerint, a Nézőpont Intézet már csak 1 százalékra méri a Momentumot

- fogalmazott a politológus, majd hozzátette, a Medián még 5 százalék körülire mérte őket.

Elvileg a Momentumnak van még egy kicsike kis esélye, hogy mégis elérje az 5 százalékot, csak felvetem azt a kérdést: Hogyha a Momentumnak ilyen keservesen ment 20 ezer aláírás összegyűjtése, akkor hogy fog összegyűjteni 250 ezer aláírást, amely viszont szükséges lehet az Európai parlamentbe való bejutáshoz, különösen akkor ha magasabb lesz a részvétel. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.